"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
מי יוריד את מחיר העסקה?
ועדת שמגר המליצה כי יש לנקוט גישת "אחד תמורת אחד", גופה תמורת גופה וחי תמורת חי • זה לא קרה, ולפי התקשורת עכשיו זה גם לא עומד לקרות
משפחות חטופים מחוץ לביתה של נועה מרציאנו (ארכיון) | צילום: יהונתן שאול

מי יוריד את מחיר העסקה?

ועדת שמגר המליצה כי יש לנקוט גישת "אחד תמורת אחד", גופה תמורת גופה וחי תמורת חי • זה לא קרה, ולפי התקשורת עכשיו זה גם לא עומד לקרות

יוסי צור
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

במו"מ עםחמאס, מניסיון העבר, דעת הקהל בישראל יכולה להעלות את המחיר וגם להוריד אותו.גילוי נאות: הייתי ממובילי המחאה נגד עסקת שליט במתכונת שבה נעשתה. הדרישה שלנו היתה כבר אז להיכנס לעזה ולמוטט את חמאס.

סברנו שיש מספיק מנופי לחץ נגד חמאס וכי אסור לתת למפלצת לגדול. הבאנו הצעות, כולן התנפצו על קיר הקונספציה.

אנחנו חשבנו שדי בחדירת חמאס לשטח ישראל בחטיפת חייל אחד ובהריגת שניים נוספים (חבריו לצוות הטנק של גלעד שליט), כדי להצדיק פעולה כזו שעושים היום. הקונספציה של ההכלה סברה שלא די בשלושה חיילים להצדיק פעולה.

טענו לכל אורך הדרך כי יש לממש מיידית את מסקנות ועדת שמגר לפדיון שבויים ונעדרים. הוועדה מונתה ב־2008 וההמלצות פורסמו ב־2012, רק לאחר שחרור גלעד שליט.

בפגישתנו עם ראש הממשלהנתניהולפני ביצוע העסקה, הבטיח ראש הממשלה ליישם את המסקנות אחרי שחרור שליט. בפועל, ההמלצות לא הובאו עד היום לממשלה וממילא לא אושרו בממשלה.ועדת שמגר המליצה כי יש לנקוט "אחד תמורת אחד", גופה תמורת גופה וחי תמורת חי. זה לא קרה, ולפי התקשורת עכשיו זה גם לא עומד לקרות. לפי הפרסומים בתקשורת ישוחררו פי כמה וכמה מחבלים ומחבלות מאשר חטופים ישראלים, נשים, ילדים ותינוקות.

הלחץ לפרסם שמועות וחלקי שמועות מעלה את המחיר. למרות בקשות של כל מרואיין ח"כ או שר לא לדון בפרטים - אלה נידונים בכל הערוצים, ואין איזון כי אין מי שיעמוד נגד

אבל, לאורך שנות המחאה שלנו ראינו כי בעת שהמו"מ היה תקוע, ההפגנות שלנו נגד עזרו לצד הישראלי להציג שדעת הקהל מתקשה לקבל את המחיר הנורא. היו נקודות במו"מ שבהן נרמז לנו כי יש צורך להשמיע קול שיאזן את הקמפיין האגרסיבי של משפחת שליט לשחרור "בכל מחיר" -והנה עכשיו אנו עומדים שוב מול מגה־קמפיין בשל כמות החטופים הגדולה.

התקשורת נותנת רוח גבית אדירה למטה החטופים, משפחות מרואיינות ללא הרף בכל הערוצים, סיפורים שמעלים דמעות בעיני כל השומעים נשמעים ללא הרף. הלחץ לפרסם שמועות וחלקי שמועות מעלה את המחיר. למרות בקשות של כל מרואיין ח"כ או שר לא לדון בפרטים - אלה נידונים בכל הערוצים, ואין איזון כי אין מי שיעמוד נגד.אני מודה שהיה קשה לעמוד מול ההורים של גלעד שליט ולהגיד שהעסקה של שחרור המחבלים היא אסון ואסור לעשותה. כאב לילדים לא קינאתי במצבם. בחוסר הוודאות, במחשבות המייסרות. אבל כישראלי ידעתי מה העסקה הזו תעשה, והיום אפשר לומר "אמרנו לכם".

יחד עם זאת, מול מה שקרה בשבת ההיא, מול החטופים הקשישים והתינוקות, בלתי אפשרי לעמוד ולומר "אל תעשו עסקה". אני לא מסוגל לראות מישהו עומד מול המשפחות ומתנגד לעסקה.אבל חייבים לומר, המחיר יהיה מופרז וגבוה, כי הקמפיין לשחרור החטופים לא מאוזן בקול נגדי, וה"בכל מחיר" יעלה לנו הרבה מאוד, נקווה שלא בממדים של שבעה באוקטובר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

יוסי צור

הכותב הוא אבא של אסף (בלונדי) שנרצח בפיגוע בקו 37 בחיפה ב־2007

Load more...