לא בוכים על איום שנשפך

אפשר לייבא חלב ניגר ועתיד הרפתות הציוניות בישראל יהפוך להיות כמו זה של ההייטק הציוני: בעלי מוצר טוב ישרדו גם בלי ההטבות שמגיעות מכספי הציבור • ואלו שלא? ובכן, אפשר למצוא ציונות גם במקצוע אחר

מוצרי חלב (ארכיון), צילום: יהושע יוסף

גם השנה הזאת החלה עם הורים שפוכים, שדות צהובים ואיומים בשביתה.

סביב מעגל השנה, רן ארז והאיומים הפכו חלק מהנוף הישראלי. כמו חלב תנובה.

אנו נמצאים כעת בתחילתו של מה שעשוי להפוך לשינוי טקטוני רציני בתפיסה הישראלית: בעקבות מחסור צפוי בחלב ניגר, ביטל שר האוצר בצלאל סמוטריץ' בצו זמני למשך שלושה חודשים את המכס על חלב ניגר - מכס שעומד בדרך כלל על 40%.

הבנתם? בהינף חתימה אחת הצטרפה מדינת ישראל אל שאר מדינות העולם המערבי הנורמלי, והחלה להציע לציבור הצרכנים לבחור חלב זול יותר.

רמי לוי, הראשון שהסתער על החוק, כבר מוכר חלב מתוצרת פולין בשקל פחות מהמחיר הרגיל, כשגם רשת יוחננוף זוממת להצטרף לחגיגה.

עולם הקרטלים בישראל החל להיבהל עוד כשסמוטריץ' רק שקל את הרעיון בקול: "גורמים" מטעם מחלבות ישראליות הסבירו שהמהלך נידון לכישלון ויסכן את שלום הרפתות הציוניות, בעלוני שבת החלו אותם קרטלים לנסות ולפרוט על הרגש הדתי של שר האוצר עם תמונות של רפתנים חובשי כיפה עם פרצופים נוגים, ובתאגיד השידור פשוט הסבירו בעזרת סרטון ממש־מגניבי ש"אי אפשר לייבא חלב ניגר", למה? כי ככה.

תשובה שעובדת גם עם השאלה "למה צריך שידור ציבורי". פשוט לא מחליפים.

אלא שכאמור, אפשר לייבא חלב ניגר ועתיד הרפתות הציוניות בישראל יהפוך להיות כמו זה של ההייטק הציוני: בעלי מוצר טוב ישרדו גם בלי ההטבות שמגיעות מכספי הציבור, ואלו שלא? ובכן, אפשר למצוא ציונות גם במקצוע אחר (אפילו אם אתה חקלאי דתי בעלון שבת).

השר סמוטריץ' לא חדש בעסק. חרף ההסתה המופרעת נגדו, הוא עדיין נחשב לאחד משרי התחבורה היעילים שהיו פה, והוא מכיר את כלל הבסיס: האזרח הישראלי הממוצע מתעניין בשני דברים - בביטחון האישי ובארנק.

הביטחון נכון לעכשיו, איך נאמר? טעון שיפור בהחלט. הכלכלה, לעומת זאת, שרדה יפה את מחאת האליטות (שכואבת את העובדה הזו) וכעת צצה הזדמנות פז להשפיע ישירות ולטובה על הארנק של כולנו בצורה אחראית, במקום זו האינפנטילית שייסד פה השמאל הסוציאליסטי ושפוגעת ישירות בשכבות החלשות.

זה קשור גם לרן ארז ולעונות השנה: אם יאריך ואז יבטל סמוטריץ' את הצו בלי להיבהל מהקרטלים ובלי שהשמיים נפלו, יוכל גם שר החינוך קיש להכריז ששנת הלימודים תיפתח כסדרה ושאף מורה לא חייב לשבות.

באחת ייסדק פה קרטל ועדי המורים ותיפתח הדרך לחינוך חופשי ונטול מנהלים מיואשים ממורים גרועים שפשוט אי אפשר לפטר, כי הם ותיקים, ורן ארז יכעס והמדינה תעצור.

תמשיך לפתוח את שוק החלב, השר סמוטריץ'. הציונות לא תקרוס והאזרחים ישלמו פחות.

תתחיל לדחות פגישות עם רן ארז, השר קיש. מערכת החינוך בישראל רק תרוויח.

כשתעשו את זה, תגלו באופן מדהים שעונות השנה נמשכות כסדרן בלי שביתות ועם חלב.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר