"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
משבר מתוכנן מראש

משבר מתוכנן מראש

,עודכן

יש משברים שגם כשהם מוצגים ככאלה המגיעים על רקע אידיאולוגי טהור ועל פערים בהשקפת העולם, יודעים עליהם שהם מלאכותיים. שאלו משברים מתוכננים מראש. שכל עניינם הוא להשיג עוד קצת הטבות, ולסחוט עוד מעט תפקידים ותופינים. המשבר אתמול במו"מ עם יש עתיד הוא כזה.

כל נושא ונותן בן יומו מכיר את הכלל הידוע שחייבים לייצר משבר אחד לפחות לקראת הסוף על מנת שהדברים לא ייראו כאילו הם עוברים חלק. למרות שהרכבת קואליציה כוללת מטבעה את מציאת המכנה המשותף הרחב, לפעמים עד כדי טשטוש מוחלט של הפערים. אולם במערכת בחירות החיפוש הוא דווקא אחר המפריד, הגורם המחלק, הרצון להתבלט ולהיבדל. משברים בזמן המו"מ כמוהם כקריצת הפוליטיקאים למערכת הבחירות הבאה, בעודם תופרים חליפות לקראת הישיבה בממשלה.

אנשי צוות המו"מ של הליכוד ביתנו קיבלו עדכון מנציגי הבית היהודי על חילוקי דעות חדשים שצצו בינם לנציגי יש עתיד בנושא חוק השוויון בנטל. מאוחר יותר רמזו אנשי יש עתיד כי מספר השרים הגדול בממשלה עדיין מפריע להם וכי היו רוצים לצמצמו.

נושאים נעלים ונשגבים, השאלה היא אם הם נכונים, או רק מעטפת של תירוצים לסיבת המשבר האמתית: תיקים, תפקידים ותארים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

מתי טוכפלד

הפרשן הפוליטי של "ישראל היום". התחיל את דרכו העיתונאית ברדיו "קול חי", המקומון "מלאבס" של רשת שוקן וב"מקור ראשון". שימש ככתב פוליטי של "ישראל היום" מהקמתו ועד מינויו לפרשן הפוליטי. במהלך עבודתו הוביל את סיקור התחום הפוליטי בשורה ארוכה של חשיפות וגילויים על המתרחש במסדרונות הכנסת ובמשרדי הממשלה. נשוי לנעמה ואב לחמישה ילדים. מתגורר בירושלים.