בפועל, בחירות אישיות | היום

"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

בפועל, בחירות אישיות

, עודכן

שני מסעי הבחירות הגדולים של הליכוד והעבודה נקלעו למעין מי ביצה עומדים. כאילו אין להם מה להציע לבוחרים. כאילו אין להם מענה ראוי למתקפות מימין ומשמאל. כאילו הם במצור. בהבדל אחד, שהעבודה באופוזיציה ומצפים ממנה להסתער, אבל נשמע מכיוונה רק קול ענות חלושה, ואילו הליכוד מצוי בשורה של חזיתות וכל תשובה העונה על עניין אחד מסבכת אותו בנושא אחר.

מדוע העבודה "תקועה"? דומה כי הגיעה לשיאה מוקדם מדי. הפופולריות בוגדנית, נמוגה. הפעלולים תמו מוקדם מדי. 20 ימים לבחירות ואין במחסן תרגילים לכבוש את מסך הטלוויזיה. בימים האחרונים גייסה העבודה בהצלחה את הפרופסור ירון זליכה. אבל כל אלה הישגים קצרי מועד.

הוא הדין גם בליכוד. מומחים טוענים כי הבדיקות מלמדות, שאין מאגר בוחרים פוטנציאלי במפלגות השמאל-מרכז אשר עשויים להעתיק את תמיכתם לליכוד לבד מ"יש עתיד", וגם זאת במידה מוגבלת. מכאן הנטייה של הליכוד למקד את מאבקו בבית הלאומי, שארבעה מ-14 המנדטים שלו שייכים לחילונים. על זה קשה לבנות אסטרטגיה של בחירות בתקופה כה קצרה.

המחזה הנגלה לישראלי המצוי מהווה במידה רבה - לא שלמה - חזרה על האירועים בשנים שבהן נבחר ראש הממשלה בבחירות אישיות. אז הצביעו למועמד, אבל לא חיזקו את מפלגתו אלא את הסיעה הסקטוריאלית שתמכה בו. הגוש נותר בעינו, אבל השלטון המרכזי התפרק.

הפעם אין בחירות אישיות לראשות הממשלה, אבל בפועל הן מתקיימות. בנימין נתניהו מוביל בפער כה ניכר על ציפי לבני, שיתרונו הוא כעושר השמור לבעליו לרעתו. דווקא מפני שהוא מוביל בבטחה לראשות הממשלה - פתקי הבוחר נותרו בבועת גוש הימין, אבל לא בקופה של הליכוד. ממש כמו אז. זאת אומרת שתיתכן ממשלה ימנית בלי מוקד כוח מרכזי.

בפועל יושבים עתה ראשי מטות הבחירות במפלגות הגדולות ומרבים במתיחת ביקורת על התנהלותם עד כה. יש ביניהם הסכמה אחת בלבד: כולם רוצים שבחירות 2013, שהן כישלון, יהיו כבר מאחריהם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר