מרוץ הג'ירו הוא האירוע החשוב בתולדות המדינה בענף האופניים. אמנם אני גרה בסקוטלנד, אבל מרגש אותי לראות את הפרסום שמקבלת קבוצת הסייקלינג אקדמי ועד כמה רוצים להראות את המדינה דרך הספורט. חשוב שאנשים יגיעו לצמתים, יעודדו, יתלבשו בוורוד ויראו איזה קהל ספורטיבי אדיר אנחנו. אני בטוחה שהישראלים ייתנו שואו.
לדעתי, יידרשו לנו 5-6 שנים של בנייה באקדמי, ואז נקבל את הפרי האמיתי מהזרע שייטמן היום בירושלים. אני קצת חוששת לומר, אבל בעוד כמה שנים יהיה אפשר לחלום על מדליה אולימפית, זה בהחלט על הפרק. ברור שמדובר בדילוג אדיר של מדרגות בדרך להצלחה עבור האקדמי, אבל זה משום שמבחינתם מדובר בעסק כלכלי.
המנג'ר רן מרגליות יודע את העבודה, הוא מבין איזו השקעה מקצועית הקבוצה צריכה כדי להגיע למטרות שלה. זו הצלחה מהירה מאוד.
את הישראלים בקבוצה קשה לי לכנות כהשקעה עכשווית להצלחה. רועי גולדשטיין השתדל להיות שם ואני יודעת שהוא עבד קשה מאוד. ברור שגיא ניב וגיא שגיב הפכו החל מהשבוע למודל לחיקוי לאלפי ילדים. נכון שהם אולי חלשים יותר מבחינת הכוח של הקבוצה, אבל זה אדיר עבור המדינה שרואה שני ישראלים בתחרות גדולה כל כך.
אני מחכה לרגע שבו יתחילו למנף גם את קבוצת הנשים. היו לי שיחות עם אנשי האקדמי, ומאוד חשוב להם לקדם את הקבוצה הנשית. אנשי האקדמי מבינים שגם מבחינה עולמית, הרבה יותר קל להתחזק בקבוצות הנשים. כל קבוצות הגברים הגדולות מפתחות ומגדלות את הקבוצה הנשית, וזו לדעתי צריכה להיות המשימה הבאה באקדמי.
לישראל יש נבחרת צעירה עם המון פוטנציאל, עם רוכבות כמו עומר שפירא, שעשתה טיפוס אדיר ביכולות שלה. רותם גפנוביץ' גם היא עם פוטנציאל אדיר, ושתיהן מקצועניות לגמרי.
את הג'ירו לנשים סיימתי בעבר. ביום האחרון התרסקתי בירידה שלעולם לא אשכח. נפלתי והייתי בטוחה שזה נגמר ואני בחוץ. אבל קמתי, האדרנלין היה בשמיים וחזרתי לרכוב כאילו אין מחר. סיימתי את המרוץ וזה היה בשבילי היסטוריה אישית מיוחדת.
אני מאחלת לניב ולשגיב שיסיימו את המרוץ - זה יהיה הישג אדיר. תפקידם בקבוצה הוא להיות הסוסים שברגע שצועקים דיו הם דוהרים. אף אחד מהם לא רכב כל כך הרבה ימים בתחרות, והטיפ שלי הוא שיחכו לשבוע האחרון, שם העובדים החזקים יבואו לידי ביטוי ברגעים הטקטיים.
המנג'רים באקדמי מנוסים מאוד ותפקידם יהיה לא לשרוף את ניב ושגיב, מאחר שזה גם הרצון שלהם שהישראלים יסיימו.
*הכותבת ייצגה את ישראל באופני כביש באולימפיאדת ריו 2016.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו