"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ארה"ב: מצעד החיים של התלמידים

,עודכן

ב־24 במארס הם ייצאו למצעד, שבסופו יתייצבו מול בניין הקפיטול בדרישה להגביל את זכותם של אזרחי ארה"ב לשאת נשק. תלמידי תיכון דאגלס מפארקלנד פלורידה, שאיבדו 17 מחבריהם בטבח בין כותלי ביה"ס, אומרים "לא" לנשק זמין בחסות התיקון השני לחוקה. המצעד וההפגנה בוושינגטון אמורים להיות שיאו של מאבק שהחל מייד בתום ההלוויות, וסוחף אחריו עוד בתי ספר ותלמידים שנמאס להם. צעירים שמבינים שהממשל האמריקני לא ינקוט אמצעי להגבלת נשק, אם הם לא יובילו מאבק ציבורי שיסחף גם את המבוגרים.

יש מי שאומרים שהמצעד הצפוי במארס יהיה גדול ממצעד הנשים שאורגן עם היבחרו של טראמפ לנשיא. כבר עכשיו ברור שמחאת תלמידי פלורידה כאן כדי להישאר. צעירים שחשו על בשרם מה זה אומר כשמישהו עם תת־מקלע באמצע הכיתה יורה לכל עבר; שהרגישו מה זה לפחד ממישהו שהוא בגילך, לא חייל בצבא האויב, לא טרוריסט, סתם ילד שהמערכת איבדה בדרך, ואז איבד את עצמו.

אין היום שום ילד בארה"ב שיכול להרגיש בטוח בבית הספר. בחמש השנים האחרונות אירעו כ־300 מקרי ירי בתוך בתי ספר, על רובם לא שמעתם כי היו בהם "רק" פצועים או מספר קטן של הרוגים. זאת בעיה שיש לה פתרון, ובכל זאת הממשל לא מספק אותו. מורידים דגל לחצי התורן, מתרגלים נעילת דלתות וגרירת שולחן כבד שיחסום את הדלת, והנשיא חותם על צו נשיאותי שמעניק לקורבנות תעודת כבוד ומטיח האשמות ב־FBI על שלא עצר את היורה מבעוד מועד. הכל נעשה, חוץ ממה שצריך: פיקוח וחקיקה שיהפכו קנייה ונשיאה של נשק להרבה יותר קשות מכפי שהן עכשיו.

ניוט גינגריץ', שכיהן בעבר כיו"ר בית הנבחרים, אמר השבוע בראיון לרשת פוקס שהדרך הטובה ביותר להתמודד עם ירי בבתי ספר היא לחמש את המורים. במקום לצמצם את כמויות הנשק, מציעים נציגים שונים של המפלגה הרפובליקנית להגדיל אותן. הרפובליקנים מוכנים לבזבז מיליוני דולרים על הכשרה של מורים ועל רכישת נשק בעבורם מכספי משלם המסים, ובלבד שלא לפגוע בתומכים העיקריים שלהם. בשם ההגנה על הכסף הגדול הם גם מוכנים לסכן עוד תלמידים, להתעלם מנתונים של מדינות דוגמת גרמניה, שגם בה פשטה בעבר מגפת ירי בבתי ספר, ושנעצרה כמעט לחלוטין בזכות חקיקה.

הילדים האלה, המפגינים, מבינים. הם לא מוכנים לקבל עוד תירוצים. נמאס להם שמסכנים אותם רק מפני שזה משתלם למישהו פוליטית. והם נחושים וחדורי רוח קרב. יש לקוות שיצליחו במקום שבו נכשלו רבים וטובים במשך שנים, ושמאבקם יביא לשינוי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר