"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הוליווד: הסדקים הולכים ונחשפים

,עודכן

לא עבר אפילו חודש מאז התפוצצה פרשיית המפיק ההוליוודי הארווי וויינשטיין, שבה עשרות נשים נחשפו בתלונותיהן כי הטריד או תקף אותן מינית - והסדקים בהוליווד רק גוברים. הסקנדל התורן הוא זה של כוכב "בית הקלפים" קווין ספייסי והחשיפה של השחקן אנתוני ראפ, שלפיה ספייסי, זוכה שני האוסקרים, ניסה לכפות עצמו עליו כשהיה בן 14.

ספייסי הגיב מייד ברשתות החברתיות וכתב כי "הוא לא זוכר אבל מבקש סליחה", וניצל את רגע השפל במעמדו הציבורי כדי להודות שהוא גיי. ראשי הקהילה הלהט"בית בארה"ב גינו בחריפות את התזמון הקר לצאת מהארון, במה שיותר נחשב כתירוץ או הסחת דעת מהעיקר.

אף שמדובר בתלונה אחת לפי שעה, לכאורה התמהיל חמור מפרשיית וויינשטיין; הטרדה מינית, פדופיליה וגם הטאבו ההוליוודי הסודי מכל, כוכבים הומוסקסואלים בארון. ואם תרצו עוד תיבול לקלחת המזעזעת כשלעצמה, הכותרות על ספייסי לרגע לא הפתיעו אף אחד בהוליווד. כן, כמו במקרה וויינשטיין, גם על ספייסי רבים ידעו – בטח על נטיותיו המיניות ועוד יותר על חיבתו לבחורים צעירים.

הדיבור על וויינשטיין לא פוסק בתעשייה ההוליוודית, אלא שהרבה יותר מאשר לשפוט אותו, הדעה הרווחת היא שהוא בסך הכל שעיר לעזאזל. אשם, כמובן, אבל יש יותר מדי הארווים שממשיכים לנצל את מרותם וימשיכו לעשות זאת על חשבונן של צעירות. עולם הוליוודי כמנהגו נוהג. הטוויסט בעלילה בנוגע לספייסי הוא בסופו של דבר על עוד טאבו שנפרץ, זה הנוגע לניצול של נערים על ידי גברים חזקים בהוליווד.

במקביל לתגובות לשערוריית ספייסי, בטוויטר בארה"ב צץ שמו של במאי סרטי "אקס־מן" המצליח בריאן סינגר. בלוס אנג'לס כבר במשך עשורים יודעים לספר על מסיבות החשק שנוהג לכאורה לקיים בביתו ושאליהן הוזמנו נערים צעירים, כאלה עם חלום להיות שחקנים, שעברו אצלו במיטה או בג'קוזי.

הסיפורים עליו כבר עשו כותרות בעבר אבל טואטאו אל מתחת לשטיח האדום והוא המשיך לסלול את דרכו בהוליווד כבמאי מבוקש, כשעל עניין ההאשמות כנגדו לא מדברים. גרסה גאה ושפלה לא פחות מוויינשטיין.

גם כאן הנפגעים שומרים על שתיקה מהפחד שלא יעבדו עוד, קל וחומר אלו שבכלל בארון. בהוליווד גם יודעים לספר על כוכב סדרת סרטי נעורים אמריקנית מצליחה, שפרץ בתחילת העשור הקודם וסוחב צלקות עמוקות מהיכרותו עם סינגר. וכמו אצל וויינשטיין, גם סינגרים נוספים לא חסר.

הכוח שמבקשות להשיב לידיהן הנשים בתעשייה שיצאו כנגד וויינשטיין הוא עדיין רחוק מגברים שמסוגלים להודות כי הוטרדו על ידי גברים. אלא שבקצב השערוריות שמנפצות את הבועה ההוליוודית, גם היום הזה כבר לא רחוק.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר