"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ממלכתיות

,עודכן

נכונותה של יו"ר הכנסת דליה איציק לשמש כראש מטה הבחירות של קדימה מהווה סטייה משמעותית מהמסורת הקיימת זה שנים רבות בישראל, לפיה מי שנושא במשרה זו נוהג בממלכתיות ואיננו מתערב במאבקים הפוליטיים.

הנוהג הזה נובע מכך שיו"ר הכנסת הוא גם מ"מ נשיא המדינה בעת שזה שוהה בשליחות בחו"ל או נאלץ להודיע על נבצרות זמנית (כפי שנהג הנשיא לשעבר משה קצב בשל החשדות הכבדים נגדו), וכן מן העובדה שמרגע שיו"ר הכנסת נבחר לתפקידו הוא מייצג את כל הסיעות במשכן ועושה כל מאמץ לנהל את דיוני הכנסת באובייקטיביות מירבית.

כך נהגו כל היו"רים לשעבר, מיוסף שפרינצק וכלה בראובן ריבלין. היו יו"רים ששילמו בכיסאם בשל האובייקטיביות הרבה שבה נהגו. הבולט שבהם היה מנחם סבידור, שכיהן כיושב ראש הכנסת בשנים 1984-1981 והודח מתפקידו משום שניהל את הכנסת בצורה ממלכתית ואף לא היסס להתעמת עם שרי הליכוד.

גם היו"ר הנוכחית, דליה איציק, השתדלה בשנתיים וחצי שחלפו מאז נבחרה לתפקידה לנהוג באובייקטיביות. היא גם נתנה לכך ביטוי בנאומים רבים שנשאה מעל דוכן היו"ר. כדמות ממלכתית היא קראה יותר מפעם אחת לראש הממשלה אהוד אולמרט לכונן ממשלת אחדות לאומית ואף הפצירה ביו"ר הליכוד בנימין נתניהו להצטרף לקואליציה לנוכח המבחנים הקשים הצפויים לנו בשנים הקרובות. לפני שבועות ספורים, ערב הפריימריז בקדימה, היא דחתה את בקשתם של ציפי לבני ושאול מופז להכריז כי היא תומכת באחד מהם, משום שטענה במידה רבה של היגיון כי בתוקף תפקידה עליה לנהוג בממלכתיות. יתרה מזו, ביום שבו התקיימו הפריימריז היא כלל לא היתה בארץ אלא יצאה לשליחות ממלכתית בארה"ב.

מאז התברר שהבחירות בפתח והכנסת מתפזרת, חשה איציק שכיסאה שהיה יציב החל להתנדנד, והיא החלה לדאוג לעתידה הפוליטי. היא השתתפה בישיבת סיעת קדימה ונשאה דברי תמיכה בלבני, ולאחר מכן השתלחה במילים קשות ביו"ר ש"ס, השר אלי ישי.

איציק, לפי הדיווחים, כעסה על הודעתו של ישי כי ש"ס לא תצטרף לקואליציה. "דליה איציק הרימה לו טלפון ביום שישי ושטפה אותו כמו שרק היא יודעת", כתב בן כספית ב"מעריב". איציק לא הסתפקה בכך. שעות ספורות לפני שלבני הגיעה לנשיא כדי להודיע לו על כישלון מאמציה להקים ממשלה חדשה, היא עדיין ניסתה לשכנע את הרב עובדיה יוסף לחדש את המו"מ להקמת ממשלה, אבל ניסיונה נכשל.

השבוע התבשרנו כי נענתה לפנייתה של לבני לעמוד בראש מטה הבחירות של קדימה. חבל שאיציק, שזכתה למחמאות כששימשה במשך חצי שנה כמ"מ נשיא המדינה, קפצה חזרה לעסוק במאבקים פוליטיים, רק משום שתקופת כהונתה כיו"ר הכנסת תתקצר ביותר משנה.

ממי שנושאת את עיניה לרשת את פרס במשכן הנשיא, ניתן היה לצפות ליותר ממלכתיות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

גדעון אלון

הכותב שימש כתב פרלמנטרי במשך כ-30 שנה, רבות מהן מטעם "ישראל היום"

כדאילהכיר