"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הכסף מדבר

,עודכן

הנשיא הנבחר ברק אובאמה ידע שיהיו לו אתגרים רבים: צריך להוציא את החיילים האמריקנים מעיראק, לסיים את התסבוכת באפגניסטן וגם לטפל בסוגיית איראן.

כל אלה הן משימות חשובות, אך פרט לראשונה הן לא באמת מעניינות את האמריקני הממוצע, ולכן אין בכוחן להפיל אותו.

ואולם לצד סוגיות הרות גורל אלה ניצבת עוד אחת, והיא זו שבאמת חשובה לאזרח האמריקני - הכיס שלו. וול-סטריט קורסת, האבטלה גואה והקניונים מתרוקנים. זהו שילוש שאמריקה מאוד לא אוהבת. במקרה שלה גם לא מדובר רק בפסיכולוגיה אלא בבעיה ממשית, זאת משום ששני שלישים מהכלכלה האמריקנית מתבססים על הצריכה הפרטית במדינה ולא על יצוא, כמו למשל בישראל.

אובאמה מקבל בירושה מצב כלכלי גרוע באופן חריג, שכמותו לא נראה בארה"ב עשורים ארוכים. היסטוריונים כלכליים משווים אותו רק לזה של רייגן בקדנציה הראשונה שלו או של רוזוולט בשנות השפל הגדול.

מצד אחד, מדובר באתגר קשה יותר מקבלת החלטה להוציא את הצבא מעיראק, למשל, משום שרוב הגורמים בכלכלה אינם ניתנים לשליטה.

מצד שני, אם לשפוט בראי ההיסטוריה, רייגן ורוזוולט, שהצליחו במשימה, הפכו לנשיאים זכורים מאוד ואהודים מאוד. הם התחילו ברגעי שפל, שמהם אפשר היה כנראה רק לעלות. אם זה עבד להם, אולי זה יעבוד גם לאובאמה-

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר