כולם "יודעים", וסרן שמועתי עובד קשה | היום

כולם "יודעים", וסרן שמועתי עובד קשה

אפילו היועץ המשפטי לממשלה אמר השבוע, בוועדת חוקה, חוק ומשפט, את מה שכבר בתחילת יולי אפשר היה להבין - ש"סרן שמועתי עובד שעות נוספות". ולא. 

הוא לא מתכוון לצאת לחופש או להוריד הילוך. להפך. הוא נותן גז. הוא ממש מרגיש שיש לו מומנטום במסגרת התוכנית ללא הפסקה "רק לא ביבי", וצריך אולי עוד דחיפה אחת.

 זה מתחיל מידיעה סתומה על הלבנת הון שאינה קשורה ישירות לראש הממשלה אבל אולי, לכאורה כמובן, כן קשורה למקורביו (באשר ל"מקורביו" - ניחוש אחד) וגם דמות משפטית מעורבבת. ככה זה נולד. והמקדימים ממהרים להפריח כותרות. 

ח"כ אראל מרגלית מהמחנה הציוני אמר: "לפי איך שזה נראה, (מה נראה?) נתניהו לא יסיים את הקדנציה בצורה נקייה... צריך להתכונן לבחירות בתוך זמן קצר". והחוזר בתשובה עו"ד אלדד יניב, מסביר לנו ההדיוטות בפוסט חריף ש"במקרה של ביבי היועץ המשפטי לממשלה והמפכ"ל וראש אגף החקירות הולכים על ביצים. לכן הם לא קוראים לחשד האמיתי בשמו ומתדרכים עיתונאים שזה חשד להלבנת הון". זו לא דעה. זו ידיעה. מאיפה הוא יודע? הוא פשוט יודע. אתם לא מאמינים לו? הוא הרי היה שם. וגם גידי אורשר, המבקר והפוסט, יודע, פשוט יודע להגיד ברגע התהילה שלו ש"הרי יש פה ראש ממשלה שעוד מעט ייכנס לכלא". הוא יודע. וככה זה מתגלגל הלאה. ומה יגידו אם יוחלט שאין צורך בחקירה? והאם אפשר בכלל באווירה כזו שלא לפתוח בחקירה? והאם השופטים יכולים להיות נקיים מפניות אחרי המבול של יודעי דבר?

בעניין של שמועתי ושות', כותבת פרופ' רות גביזון (בפוסט מחודש יוני) על ההתנהלות סביב משפחת נתניהו בכלל והגב' נתניהו בפרט: "...מה שאני חושבת - ואומרת - הוא שאנחנו משלמים עכשיו מחיר גבוה מאוד על כך שבאמת אין אמון ביושרה המקצועית של כל המערכות הרלוונטיות, שמזינות זו את זו - תקשורת, פוליטיקה וגם, נורא ואיום - משפט. לא מפני שרוב השחקנים רעים או מושחתים. אלא מפני שהשיח והמטרות הפוליטיות משתלטים עלינו, וממש בלי משים אנחנו רותמים את כל הכלים להשגת המטרות שנראות חשובות. בלי קשר לשאלה אם נוכל אחר כך לעשות שימוש אמין בכלים האלה, שכל כך חיוניים לחוסננו כחברה וכמדינה..."

אז אולי באמת אפשר קצת להרגיע. "צריך לאזן בין זכות הציבור לדעת לבין עשיית נזק - וזה יעשה נזק", אמר היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, השבוע בוועדת החוקה של הכנסת, בהתייחסו לפרסום פרטי הפרשה, לאחר שהוציא הודעה בזו הלשון, "קחו בעירבון מוגבל את כל השמועות, הן לא מדויקות".

ואני אומרת, בחום יולי־אוגוסט, עונת המלפפונים, תנו לנו קצת Fun. מתאים לי בירה קרה, אבטיח עסיסי עם קצת גבינה מלוחה בצד, ולבהות במה שעובר עליהם שם באמזונאס. בינתיים, מי שצריך להחליט שיחליט, ומי שצריך לבדוק שיבדוק. עד אז, חזקה על ראש הממשלה שאולי באמת אין אש, אלא סתם אוויר חם, כפי שהוא ענה מעל דוכן הכנסת.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר