פתיחה ברגל ימין | היום

"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

פתיחה ברגל ימין

, עודכן

התוודעתי לשמו של המועמד למפכ"ל ר' כאשר אחד מרבני יהודה ושומרון העביר אליו את המסמך הקרוי על שמו של בועז הרפז. הוא עיין בו כמה דקות והגיע למסקנה כי תוכנו מזויף וראוי לאשפתות. אבל בלשכת הרמטכ"ל גבי אשכנזי לא גנזו אותו וההידרדרות היא נחלת הכלל. עכשיו ר' מועמד כמעט ודאי לתפקיד מפכ"ל המשטרה וזו פתיחה טובה, ברגל ימין.

הוא יגיע ללשכתו עתיר שבחים ועטור בזרים. גם לולא כן יהודה וינשטיין לא היה ממהר לחזור על התנהלותו בפרשת גל הירש, שגדשה את הסאה (אך בדיקת חשדות חייבת להיערך ואפילו הם מופרכים, והטענה כאילו הליך הבחירה פגום אינה במקומה). ר' ייכנס ללשכת המפכ"ל בתופים ובמחולות, ובאנחת רווחה של כלל הציבור, אבל מייד, ללא ימי חסד, תגיע האפרוריות. הוא יחווה מציאות חדשה הנובעת משוני קטבים בעבודת שני גופים כה קרובים כמשטרה וכשב"כ.

ככל שסביר להניח כי ר' מבין את המשמעות של יציאה מחושך לאור, ההתמודדות המהותית היא עם ההוויה. לפתע פתאום יהיה חייב לתת דין וחשבון על מעשיו או מחדליו לאור הזרקורים. כל תאונת דרכים וכל טעות ברשות הרבים - כארגון הפגנה בירושלים היהודית הסוערת תמיד - יציבו אותו מול המצלמות. המבחן האחר יהיה בתחום הציבורי. לא זו בלבד שייבדק בסוגיית אי משוא הפנים כלפי עבירות לכאורה בציבור הקרוב להשקפתו מעבר לקו הירוק - ובעניין זה אפשר שכבר הוכיח את עצמו בעבר - אלא בדגש וברגישות שיעניק למתרחש באגף החקירות העוסק בהרחבה בחשד לעבירות של הצווארון הלבן.

ר' ייכנס לתפקידו בעידן שבו מסתערים הפוליטיקאים על מנגנוני הבקרה כשבפיהם הטענה כי "המשפטנים" מכבידים עליהם בביצוע מדיניותם. זו טענת שווא. אך בקצה הדרך היא מופנית גם כלפי המשטרה אשר היא הקבלן של מערכת אכיפת החוק. אם ילמד היטב את הטיפול של יהודה וינשטיין מזה ושל אביה אל"ף ויואב סגלוביץ' מזה בתיק הגדול של אביגדור ליברמן, או בהתנהלות התמוהה בחקירת מסמך הרפז והנובע ממנו - יעמוד מלכתחילה על מה שצפוי לו בתחומים אלה בהמשך, נוכח בדיקות חדשות.

ר' קיבל על עצמו משימה של נבחן־קבע.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר