הקנאביס, אלמלא בעיית יחסי הציבור שלו, היה אמור להיות אחד הגידולים הנפוצים על פני הכדור שלנו. קל וחסכוני לגדל אותו, הוא מתפשט בקלות למימדים של יער, מהסיבים שלו מעבדים בדים וניירות ומהפריחה שלו מפיקים תרופות כבר אלפי שנים. למעשה, עד שנות ה־30 של המאה ה־20 רבות מהתרופות בבית המרקחת הכילו גם מיצויים של קנאביס. אז מה קרה?
העובדה שגידולו ועיבודו של הצמח לתעשיית הבדים היו זולים ופשוטים בהשוואה לכותנה, איימה על מגדלי הכותנה האמריקנים, ואלה, קצת כמו עוד כל מיני מונופולים ששוכרים לוביסטים, ניסו למצוא את הדרך הטובה ביותר להרחיק את המתחרה מהשוק. הם מצאו כי בפרחים של
צמח הפלא הזה היו חומרים פסיכו־אקטיביים, ששימשו למטרות טיפול ו/או למטרות טקסיות, אבל בהחלט גם כדי פשוט להתמסטל. בסופו של הלינץ' ההוא הפך הקנאביס לסם אסור ברוב המדינות, וזאת אף שחומרים גרועים ממנו בהרבה, דוגמת אלכוהול ובוודאי סמי פיצוציות, חוקיים. נשארנו עם צמח מרפא, בעל יכולות מופלאות, שאסור לשימוש כי הוא סם.
לפני יותר משבע שנים חליתי בסרטן השד. את הפגישה הראשונה אצל האונקולוגית סיימתי עם יותר מרשמים לתרופות ממה שלקחתי כל חיי עד אז. הגעתי הביתה עם ארגז התרופות והתחלתי לקרוא את העלונים המצורפים. היו שם תרופות שנועדו לעזור לי לישון ולשפר את מצב רוחי, אחרי הכל, סרטן... היו תרופות נגד כאבים, בדרגות שונות של חוזקה, נגד בחילות, צרבות, אלרגיות ומה לא, כשלכל אחת מהן תופעות לוואי ותרופות שיסתרו את תופעות הלוואי. את כל אלה החליף רישיון לקנאביס רפואי.
הקנאביס עזר לי לישון, שיפר את מצב הרוח ועשה לי תיאבון, העביר לי בחילות וכאבים ואיפשר לי לעבור את כל המסע הנורא הזה בלי להשתמש אפילו פעם אחת בתרופות הרגעה, שינה או בתרופות נוגדות דיכאון. ובעניין תופעות לוואי, מלבד עיניים אדומות ודי מפחידות, הוא גם הצחיק אותי המון, בתוך כל הקושי והכאב. קנאביס משמש תרופה מצוינת להקלה על חולי סרטן, חולי קרוהן ושאר
מחלות מעיים, והוא מרגיע באורח פלאי ממש התקפי פרקינסון ואפילפסיה. בטיפול בנפגעי הלם קרב נרשמות הצלחות משנות חיים וכנ"ל במגוון הולך וגדל ומתרחב של מחלות ותסמינים. ככל שהמחקר מתפתח, כך נרשמים עוד ועוד תחומים ובהם הצלחות מרשימות לטיפול בקנאביס רפואי.
החלטת השר ליצמן היא קודם כל דקלרטיבית ואומרת בקול חזק וברור שהקנאביס הוא תרופה, כמו גם שהגיע הזמן לטפל בה ולנפק אותה, דרך בתי מרקחת, כדי להקל על ציבור החולים. אין סיבה שחולים שמטופלים בקנאביס יצטרכו לקבל אותו אחרת מאיך שהיו מקבלים תרופות המכילות מורפיום, קודאין ושאר רעלים מאושרים.
הכותבת היא מנכ"לית EZbra - חבישה ייחודית לניתוחי שד, מייסדת Curediva.com - אתר קניות קהילתי לנשים חולות בסרטן השדטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו