טורקיה לא תהסס לנקום באסד
, עודכן
מחר תתכנס (שוב) בז'נבה הקהילייה הבינלאומית למופע ראווה שיעסוק במשבר הסורי. נציגים מעשרות מדינות, כולל חמש החברות הקבועות במועצת הביטחון, יהיו שם עם נציגי האופוזיציה הסורית. כמו המפגשים בסוגיית הגרעין האיראני, גם המפגשים בנושא סוריה נראים כמו לא יותר מקרקס, שמטרתו האמיתית היא לדחות פעולה צבאית. בינתיים הקרקס מחליף ערים - לא משטרים.
מוסקבה הצליחה לקלקל את המפגש מחר עוד לפני הגעת המשלחות. שליח האו"ם והליגה הערבית, קופי אנאן, מבקש לקדם יוזמה חדשה - הקמת ממשלת מעבר בדמשק, שבה ייטלו חלק אנשי המשטר הנוכחי עם נציגי האופוזיציה, ללא אסד. אבל "רוסיה אינה יכולה לתמוך בכל הצעה שמוכתבת מבחוץ", הצהיר אתמול שר החוץ הרוסי, סרגיי לברוב. מוסקבה, בדיוק כמו בסוגיה האיראנית, מאמינה בשיחות. לא בדמעות. לברוב גם מצטער שטהרן לא משתתפת בשיחות. כמעט במקביל, גנרל של נאט"ו הסביר בטאלין כי הברית הצפונית לא מתכוונת לתקוף את סוריה וגם לא את איראן, כל זמן שלא מוצו כל המאמצים הדיפלומטיים. אם מישהו תהה מדוע אסד ואשתו עדיין לא אורזים, לפניכם התשובה.
גם אם ז'נבה, למרות השעונים הטובים, לא תספק לנו את מועד עזיבתו של אסד, הוא בסופו של דבר ילך. השאלה היא מתי ובאיזה מחיר. טורקיה אמנם לא מדברת על מלחמה, אבל מאז הפלת הפנטום שלה היא הקשיחה את הטון ולא תהסס לנקום בהזדמנות הראשונה. סעודיה וקטאר ממשיכות לחמש את האופוזיציה הסורית, הבעיה היא רק שהן מסייעות לשני פלגים שונים ועוינים. משתיהן ומטורקיה יכולה לבוא הישועה של האופוזיציה הסורית. ודאי שלא מז'נבה וגם לא מוושינגטון שלפני הבחירות, שבכלל חוגגת את ניצחון הדמוקרטיה במצרים.
ובינתיים התווספו אתמול עוד 69 קורבנות למשבר הסורי לפני הברברת בז'נבה. נתנחם בכך שלפחות השוקולד שם טוב. המשלחות לא יבואו לחינם.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנובועז ביסמוט
כיהן כעורך הראשי של "ישראל היום" מ-2017 ועד ינואר 2022. החל את דרכו העיתונאית ב-1983 בעיתון מעריב ככתב ספורט, ובתפקידי כתיבה ועריכה במדור הכלכלה. בהמשך שימש שליח מעריב בפריז. בשנים 2004-1990 היה שליח ידיעות אחרונות בפריז. ב-2008 הצטרף ל"ישראל היום", ושימש עורך חדשות החוץ ופרשן. במהלך השנים דיווח ממדינות רבות שעימן אין לישראל יחסים דיפלומטיים, ובהן איראן, סוריה, תוניסיה, לוב, תימן ועיראק. ב-1993 ביקר ברפובליקה האסלאמית של איראן, והיה לעיתונאי הישראלי הראשון שביקר במדינה מאז ההפיכה ב-1979. במהלך ביקורו בעיראק ב-2003, נעצר על ידי הכוחות האמריקניים בחשד לריגול, והוא הוחזק במעצר. כיהן כשגריר ישראל במאוריטניה בשנים 2008-2004. ב-2012 יצא ספרו "עובר כל גבול", העוסק בביקוריו במדינות מוסלמיות ובמפגשיו עם מנהיגיהן. בעל שני תוארי מוסמך מאוניברסיטת סורבון שבפריז. נשוי בשלישית ואב לארבעה. אוהד שרוף של ליברפול.