"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

המצב בדרום: לפגוע בראשי חמאס

,עודכן

סוף השבוע באזור הדרום היה הדבר הרחוק ביותר ממה שאזרחים ישראלים מתכננים לפעילות סוף השבוע. רבבות תושבי עוטף עזה, ובהם אני ומשפחתי, בילינו במרחבים מוגנים לקולות פיצוצים בלתי פוסקים של מרגמות וטילי קסאם, חוששים מכל התרעה וחרדים לנוע בתוך ביתנו שלנו, ואיש אינו יודע מתי כל זה יסתיים.

בדרך כלל, כאשר מדווח על מתקפת ירי בדרום צצים חברי כנסת, הוגי דעות בעיני עצמם ופטפטנים ודמגוגים סדרתיים, וקוראים למבצע מקיף וחדירה לתוככי עזה, "עופרת יצוקה 2".

רבים מהפטפטנים האלה לא דרכו מעולם ביישובי עוטף עזה, אבל כנראה מה שרואים מתל אביב הוא בעיניהם אמת יחידה שאין בלתה. כניסה מאסיבית של כוחות לרצועת עזה היא פתרון שגורם נזקים בלתי הפיכים, שכן מבצע כזה כולל הרג של אזרחים חפים מפשע והרחבת מעגל השנאה בין הצדדים.

* * *

חשוב שנשים את הדברים על השולחן, בלי לעגל פינות ובלי להתייפייף: אנחנו קוצרים כעת את פירות הבאושים של הקונספציה הישראלית, שלפיה ראשי חמאס חסינים מפגיעה משום שהם אלה שממתנים את השטח, בולמים את הפלגים הקיצוניים ובעצם מגינים עלינו, תושבי ישראל. היה מי שחשב כי דווקא שלטון זה יגן עלינו מפני פלגים קיצוניים יותר ברצועה - אך הקונספציה הזו קרסה כלא היתה, ודי היה בסוף השבוע הזה כדי להמחיש לנו עד כמה.

בשעה שחמאס הפך לגורם המרכזי במתקפת הטרור המתחדשת על יישובי עוטף עזה ואף ליוזם שלה, על מקבלי ההחלטות לשנות כיוון ולסמן את ראשי חמאס כמטרות לגיטימיות לפגיעה - ולהסיר מעליהם את החסינות שניתנה להם.

* * *

פתרון זהה נקטה ממשלת ישראל בתקופת הפיגועים הרצחניים במרכז הארץ. האיום הישיר והאישי על ראשי חמאס הבהיר מעל כל ספק כי חזון 72 הבתולות בגן עדן הוא טוב ויפה עד שהוא מרחף מעל ראשם של ראשי המערכת. ואכן, מספר הפיגועים פחת משמעותית.

אנחנו, תושבי עשרות היישובים בעוטף עזה ובשדרות, מבטיחים להמשיך ולעמוד איתנים מול כל פעילות צבאית שתידרש - ובלבד שתשנה את מדיניות האיתרוג של ראשי חמאס. זו מדיניות שפוגעת בסופו של יום בביטחון המדינה וביישובי קו העימות.

הכותב הוא ח"כ בקדימה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

שי חרמש

הכותב כיהן כראש המועצה האזורית שער הנגב וכחבר הכנסת מטעם סיעת קדימה. מתגורר בקיבוץ כפר עזה, נשוי ואב לחמישה. בנו עומר נרצח בקיבוץ בעת טבח 7 באוקטובר

כדאילהכיר