"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

אידיאליזם חסר אחריות

,עודכן

הסדר הטיעון של פרקליטות המדינה עם ענת קם הוא סביר. העובדה שבכתב התביעה המתוקן לא מוזכרת עבירה של פגיעה בביטחון המדינה היא עניין משפטי. בפועל, ביטחון המדינה נפגע שכן קם גנבה אלפי מסמכים צבאיים, וביניהם כאלה שחשיפתם עלולה היתה לפגוע בהיערכות צה"ל או בפעילותו.

אבל דומה שהפגיעה החמורה יותר קשורה לתשתית מעשיה של קם: המערכה האדירה לדה-לגיטימציה של מדינת היהודים וזכותה להתגונן מפני אויביה, שהיו בפי חלק מהעיתונות ללוחמי חופש בעוד חיילי צה"ל היו לקלגסים.

משם צמחה ענת קם, מתוך שיח המשבח את חשיפת סודות צה"ל ואפשרויות ההתגוננות שלו, או כדברי ההתנשאות של עיתונאי מפורסם המתהדר תדיר ברצונו "להציל את ישראל מעצמה" ולכן מוציא דיבתנו רעה. התובנות הללו מתחזקות לאור הקלות הבלתי נתפסת של הניסיון לכרוך בעניין רומנטיקת נעורים פוליטית, ואף להפוך את קם לגיבורת תקשורת שפעילותה דווקא מזינה את הדמוקרטיה הישראלית, שהרי "אי אפשר בלי הדלפות".

בית המשפט יצטרך להכריע מהו המשקל של מעשי קם על רקע הרצון להרתיע מושפעים פוטנציאליים, הרואים בקם גירסה נשית לצ'ה גווארה תקשורתי. ומהם מעצר בית ועבודות שירות אל מול האידיאליזם חסר האחריות של "עשו שלום, לא מלחמה" באזור שצועק עלינו בדיוק ההפך. איך אמר לי חבר, "תאר לך שחייל גנב טנק - האם לא מגיע לו עונש מרתיע-". על אחת כמה וכמה גניבת מסמכים מסווגים שבמקומות מסוימים ואופנתיים אינה נתפסת כמעשה רע, אלא כעבירה בשירות "תיקונה" של מדינת הקלגסים שלנו.

עם זאת, הרקע האידיאולוגי והחברתי של קם עשוי להפך בזכותה. לא צריך למצות את מלוא הדין עימה, אלא להרתיע את הבאים בעקבותיה. מכל מקום, אסור להשאיר את הטיפול בפרשה רק למערכת המשפטית; מדובר בסוגיה שראוי שתידון במרכז השיח הציבורי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

דרור אידר

בעל טור במגזין

כדאילהכיר