"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הנשיא טראמפ על המאבק בהתפשטות הקורונה: "אסור שהפתרון יהיה רע מהמחלה"

לאחר שאישר להפעיל את המשמר הלאומי ב-3 מדינות אמר טראמפ: "נבחן את דרכנו בעוד 15 ימים" • הסנאט נכשל באישור חבילת סיוע של 2 טריליון דולר

,עודכן

המאמץ האמריקני לבלימת התפשטות נגיף הקורונה בארצות הברית עלה הלילה (שני) מדרגה, עם ההכרזה על כך שנשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, אישר לממשל הפדרלי במדינה להפעיל את המשמר הלאומי בשלוש המדינות שבהן הכה נגיף הקורונה באורח הקשה ביותר - בניו יורק, בקליפורניה ובמדינת וושינגטון.

נכון להבוקר, בארצות הברית ישנם יותר מ-35 אלף חולים מאומתים בנגיף הקורונה, ומספר המתים במדינה עומד על 471, כאשר מחצית מהמאובחנים נמצאים במדינת ניו יורק. כמעט אחד מכל שלושה אזרחים בארצות הברית, קיבל הנחייה להישאר בבית ביום ראשון (סוף השבוע) כדי למנוע את התפשטות הנגיף.

לאחר ירידות משמעותיות בבורסה וההאטה המשמעותית בשווקים האמריקניים, שנבעו כאמור מהתמודדות עם התפשטות הנגיף במדינה ובמדינות נוספות בעולם, הנשיא טראמפ צייץ ברשת הטוויטר, בהתייחסו לצעדים שנעשו ושיעשו לבלימת ההתפשטות כי "אסור לנו לאפשר לתרופה להיות רעה יותר מהמחלה" והדגיש בנוגע להנחיות החדשות שהתקבלו ב-16 במרץכי "בתום תקופה של 15 ימים, אנחנו נקבל החלטה בנוגע לכיוון שאליו נרצה לפנות".

WE CANNOT LET THE CURE BE WORSE THAN THE PROBLEM ITSELF. AT THE END OF THE 15 DAY PERIOD, WE WILL MAKE A DECISION AS TO WHICH WAY WE WANT TO GO!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump)March 23, 2020

המאבק על השווקים מגיע לקונגרס

בזמן שבארצות הברית השווקים והבורסה ממשיכים לצנוח ופורסם על כך נגיף הקורונה כבר הצליח להדביק את הסנאטור הרפובליקני ראנד פול, הסנאטור האמריקני ראשון שנדבק בקורונה, המשא ומתן בין הרפובליקנים לדמוקרטים בסנאט נמשך אל תוך הלילה, וזאת לאחר שהסנאט לא הצליח לאשר את חבילת הסיוע המפלצתית בסך של 1.8 טריליון דולרים.

הסנאטור הרפובליקני ראנד פול, הסנאטור האמריקני הראשון שנדבק בנגיף הקורונה // צילום: אי. אף.פי
הסנאטור הרפובליקני ראנד פול, הסנאטור האמריקני הראשון שנדבק בנגיף הקורונה // צילום: אי. אף.פי

הדמוקרטים בבית העליון של הקונגרס הצביעו נגד חבילת הסיוע המשמעותית שנועדה להזרים אוויר לנשימה למשק ובנוסף להעביר תקציבים שיאפשרו לשפר את רווחתם של אזרחי ארצות הברית בשעת משבר הקורונה שפקד את העולם. ההצבעה נבלמה בסנאט, הבית העליון בקונגרס, בתיקו של 47 תומכים ו-47 מתנגדים.

הנשיא טראמפ התייחס אמש למאמצים להעביר את חבילת הסיוע הכלכלית בקונגרס ואמר כי הוא "מאמין שנגיע לשם. בשבילי זה לא מאוד מסובך: אנחנו חייבים לעזור לעובדים. אנחנו חייבים להציל את החברות".

זקוקים לאחדות בסנאט, מנהיג הרוב בסנאט, הסנאטור הרפובליקני מקונול(ימין) ומנהיג המיעוט בסנאט, הסנאטור הדמוקרטי שומר // צילום: רויטרס
זקוקים לאחדות בסנאט, מנהיג הרוב בסנאט, הסנאטור הרפובליקני מקונול(ימין) ומנהיג המיעוט בסנאט, הסנאטור הדמוקרטי שומר // צילום: רויטרס

הדמוקרטים בסנאט הכריזו על הצעת החוק שנועדה לקדם את חבילת הסיוע, כבלתי יעילה וככזאת ששמה במרכז סיוע לתאגידים וחברות ענק במקום לתת איזשהו מענה לעובדי מעמד הביניים ולספקי שירותי בריאות מוגברים.

כאמור, לאחר שכשלה ההצבעה על חבילת הסיוע, מסתמן כי הסנאט בהובלתו של מנהיג הרוב בסנאט, הסנאטור הרפובליקני מיץ' מקונול, יתכנס היום פעם נוספת, בתקווה שהפעם התקציב יאושר. "אנחנו מאוד קרובים", אמר הסנאטור מקונול בעניין ההגעה להסכם מול הדמוקרטים, שעל פי הפשרה המסתמנת עשויה להוסיף לחבילת הסיוע כטריליון דולרים נוספים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר