מדינת ניו יורק הצטרפה להכרזותיהן של ניו ג'רזי, פלורידה ואריזונה והודיעה אתמול (חמישי) על משיכת השקעותיה בסך 111 מיליון דולר מחברת יוניליוור העולמית, זאת בעקבות החרם נגד ישראל שהודיעה עליו חברת הבת - בן אנד ג'ריס.
בהצהרה ששלח דובר מבקר מדינת ניו יורק, תומס דינאפולי, אמר כי בבדיקה שהם ערכו נמצא שיוניליוור וחברת הבת שלה "עוסקות בפעילות BDS", בהתייחסו לתנועת "החרם סנקציות על ביטול השקעות", השואפת לבודד את ישראל בגלל יחסה לפלשתינים.
כזכור, ניו ג'רזי הודיעה לפני כחודש וחצי שבן אנד ג'ריס עברה על חוקי המדינה, בכך שהחלטת החברה שלא למכור את מוצריה בהתנחלויות - מהווה חרם אסור כלפי מדינת ישראל. כתגובה לכך, ניו ג'רזי משכה את השקעותיה מחברת יוניליוור העולמית.
בנוסף אליה, גם מדינות פלורידה ואריזונה הודיעו בסוף חודש ספטמבר שבעקבות החרם של בן אנד ג'ריס, הן מושכות את השקעותיהן מחברת יוניליוור.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו