הקרב על המועמדות הדמוקרטית לסנאט במישיגן מתקרב לרגעי ההכרעה - ומסתמן כאחד המבחנים הפוליטיים המשמעותיים בארה"ב סביב סוגיית ישראל והמאבק הפנימי במפלגה הדמוקרטית.
נכון להבוקר (רביעי) לשעה 23:00 (חוף מזרחי), המועמד הפרוגרסיבי עבדול אל-סייד מוביל בפער צר עם כ-305 אלף קולות (49.6%), לעומת כ-286 אלף קולות (46.5%) לחברת בית הנבחרים היילי סטיבנס, המזוהה עם הקו הפרו-ישראלי. הפער בין השניים עומד על כ-20 אלף קולות בלבד, והמרוץ טרם הוכרע. עד כה נספרו 53% מהקולות, הפער בין אל-סייד לסטיבנס הצטמצם לראשונה לפחות מ-3%.
הספירה במחוז וויין - הגדול במדינה ובו העיר דטרויט - מתקדמת באיטיות ועשויה להכריע את התוצאה. סטיבנס קיוותה להשיג שם יתרון משמעותי שיצמצם את הפער שפתח אל-סייד באזורים אחרים.
הזוכה בפריימריז יתמודד בבחירות הכלליות בנובמבר מול המועמד הרפובליקני מייק רוג'רס, שזכה לתמיכת הנשיא דונלד טראמפ והתמודד ללא יריב.
המרוץ במישיגן הפך לזירת עימות מרכזית בין הממסד הדמוקרטי למחנה הפרוגרסיבי - במיוחד סביב המדיניות כלפי ישראל. אל-סייד, הנתמך על ידי ברני סנדרס ואלכסנדריה אוקסיו-קורטז, כינה את המלחמה בעזה "רצח עם" וקרא להפסקה מוחלטת של הסיוע הצבאי האמריקני לישראל. מנגד, סטיבנס הדגישה את תמיכתה בישראל וזכתה לגיבוי משמעותי של יותר מ-30 מיליון דולר מארגונים פרו-ישראליים, בהם איפא"ק.
המושב במישיגן נחשב קריטי למאמצי הדמוקרטים להשיב את השליטה בסנאט, וסוכנות רויטרס הגדירה את ההתמודדות כמבחן ליכולתו של המחנה הפרוגרסיבי לפרוץ מעבר לבסיס התמיכה המסורתי שלו ולנצח במדינת מפתח מתנדנדת.
במקביל למתח במישיגן, המחנה הפרו-ישראלי רשם הישגים בולטים בזירות אחרות. במיזורי הביס חבר בית הנבחרים ווסלי בל את קודמתו בתפקיד, קורי בוש, המזוהה עם הקו האנטי-ישראלי, ומנע את חזרתה לקונגרס. בל גרף כ-71% מהקולות לעומת 26% בלבד לבוש - פער גדול משמעותית מהניצחון הדחוק שלו ב-2024.
הניצחון של בל נתמך גם בהשקעה של כ-3.1 מיליון דולר מצד ועדת הפעולה הפוליטית United Democracy Project, המזוהה עם איפא"ק, בעוד בל עצמו גייס סכומים הגבוהים פי שלושה מיריבתו.
בוש מיקדה חלק ניכר מהקמפיין בביקורת על ישראל ועל התמיכה שמעניקה איפא"ק ליריבה, אך בל השיב במסר חד ביום הבחירות: "האות M במיזורי לא מייצגת את המזרח התיכון - אלא את מיזורי".
גם במחוז ה-11 של מישיגן נרשם ניצחון למחנה הפרו-ישראלי, כאשר הסנאטור המדינתי היהודי ג'רמי מוס גבר על יריבתו מהשמאל, עאישה פארוקי, עם כ-49% מהקולות לעומת 33%. מוס צפוי להתמודד בנובמבר על המושב שמתפנה עם פרישתה של סטיבנס מהמחוז.
הנשיא טראמפ התייחס לבחירות במישיגן ואמר על "הדמוקרטים הסוציאליסטים של אמריקה": "אני חושב שזה משוגע כי הם יהרסו את המדינה שלנו. או שהם נאיבים או שבאו להרוס את המדינה שלנו. במשך אלף שנים עם שמות שונים, כל מה שעשו ותמכו בו - הפך לאפר וזבל".
כך, בעוד הקרב המרכזי במישיגן עדיין פתוח וצמוד, התמונה הרחבה מצביעה על מאבק עמוק בתוך המפלגה הדמוקרטית - שבו סוגיית ישראל ממשיכה לעמוד בלב הזירה הפוליטית.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו