"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

קמלה האריס: נתניהו גרר את טראמפ למלחמה באיראן

הדברים של האריס, סגנית הנשיא לשעבר ונציגת הדמוקרטים שהפסידה לטראמפ במירוץ לנשיאות, נאמרו על רקע הנרטיב ההולך ומתחזק בארה״ב לגבי השפעתו של רה״מ נתניהו על הנשיא בהחלטה לצאת למלחמה • ״הוא נכנס למלחמה שהעם האמריקני לא רוצה, שמעמידה בסיכון חיילים אמריקנים, נגרר אליה בידי ביבי נתניהו, שיהיה ברור"

,עודכן
0השמעה
קמלה האריס

סגנית הנשיא לשעבר קמלה האריס האשימה אתמול (שבת) את נשיא ארה״ב דונלד טראמפ בכך שנגרר למלחמה באיראן על ידי רה״מ בנימין נתניהו.

Former VP Harris says Israeli PM Netanyahu "pulled" President Trump into the war with Iran.

“He entered a war — got pulled into it by Bibi Netanyahu, let us be clear about that — entered a war that the American people do not want, putting at risk American service members.”pic.twitter.com/8AkIXhz0hk

— Fox News (@FoxNews)April 18, 2026

הדברים של האריס, שלא פוסלת ריצה נוספת לנשיאות ב-2028, נאמרו על רקע הנרטיב ההולך ומתחזק בארה״ב לגבי השפעתו של רה״מ נתניהו על הנשיא בהחלטה לצאת למלחמה.

קמלה האריס: "אעשה כל שביכולתי כדי שהמלחמה תסתיים בהקדם והחטופים יחזרו"// X

״הוא נכנס למלחמה. נגרר אליה בידי ביבי נתניהו, שיהיה ברור. נכנס למלחמה שהעם האמריקני לא רוצה, שמעמידה בסיכון חיילים אמריקנים. אחת ההשלכות הרבות שלה היא הזינוק במחירי הדלק, כך שבממוצע אמריקנים משלמים לפחות 15 דולר יותר כדי למלא את מיכל הדלק שלהם, והסולר יקר ב-50%״, אמרה האריס.

הדברים של האריס מצטרפים לנרטיב ההולך ומתחזק בארה״ב, ולפיו נתניהו הוא שדחף את טראמפ להצטרף לתקיפה נגד איראן. לפני כשבועיים פרסם ה״ניו יורק טיימס״ תחקיר מקיף, שמתאר כביכולכיצד נתניהו ״לחץ במשך חודשים״על טראמפ להצטרף למערכה רחבה, ואף הציג לנשיא ואנשיו מצגת ובה תרחישים שונים וביניהם כזה של נפילת המשטר.

דונלד טראמפ לצד בנימין נתניהו,צילום: רויטרס

לפי הכתבה, יועציו הבכירים של טראמפ, ובהם סגן הנשיא ג׳יי.די ואנס, מזכיר המדינה מרקו רוביו וראש ה-CIA ג׳ון רטקליף, הסתייגו מחלקים מרכזיים במצגת.

רטקליף כינה את תרחישי שינוי המשטר ״מגוחכים״, ורוביו כינה זאת "בולשיט״. טראמפ עצמו, לעומת זאת, שמע את מה שרצה לשמוע, התמקד בהשמדת תוכנית הטילים האיראנית ובחיסול מנהיגי המשטר, ולבסוף אישר את היציאה למבצע ״זעם אפי״ ב-26 בפברואר.

ואנס ורוביו. מסופקים,צילום: אי.פי.אי

הירידה החדה במעמדה של ישראל - ונתניהו עצמו - בקרב הציבור האמריקני ניכרת היטב:סקר של מכון Pew שפורסם בתחילת אפרילמצא כי כ-60% מהאמריקנים רואים כיום את ישראל באור שלילי, עלייה של כמעט 20% מאז 2022, ו-59% מביעים חוסר אמון בנתניהו או אמון נמוך בו בענייני חוץ.

בקרב דמוקרטים מתחת לגיל 50, הרוב המכריע (80%) מחזיק בעמדות שליליות כלפי ישראל וכלפי ראש הממשלה. גם בקרב רפובליקנים נרשמת שחיקה: 57% מהצעירים בגילאי 18 עד 49 רואים כיום את ישראל באור שלילי.

ההצהרה מגיעה על רקע סימנים שהאריס שוקלת לחזור לזירה הפוליטיתאחרי הכישלון בבחירות האחרונות ב-2024: לפני כשבוע וחצי הופיעה בוועידת ״רשת הפעולה הלאומית״ (NAN) בניו יורק ונשאלה על כוונותיה להתמודד ב-2028. ״תקשיב, אולי, אולי. אני חושבת על זה״, השיבה, ובהמשך הוסיפה: ״אני אעדכן אתכם״. באותו האירוע, האריס הזכירה את הניסיון שצברה בתפקיד: ״שירתי ארבע שנים במרחק פעימת לב מהנשיאות. אני יודעת מה התפקיד הזה, ואני יודעת מה הוא דורש״.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר