"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
במסווה של רווחה: המיליונים שהעבירה הרש"פ למחבלים
מדיווח של מחלקת המדינה האמריקנית עולה כי הכסף הועבר בניגוד להתחייבותה הפומבית להפסיק את תוכנית התשלומים • בממשל האמריקני רואים בממצאים "קריאת השכמה" להמשך הלחץ על הרשות • "אבו מאזן והפלסטינים מחויבים יותר לטרור מאשר לעמידה בהתחייבויותיהם לנשיא טראמפ", אמר גורם רפובליקני
אבו מאזן בפגישה עם בכירי הרשות הפלסטינית בעזה. צילום: AFP
דיווח

במסווה של רווחה: המיליונים שהעבירה הרש"פ למחבלים

מדיווח של מחלקת המדינה האמריקנית עולה כי הכסף הועבר בניגוד להתחייבותה הפומבית להפסיק את תוכנית התשלומים • בממשל האמריקני רואים בממצאים "קריאת השכמה" להמשך הלחץ על הרשות • "אבו מאזן והפלסטינים מחויבים יותר לטרור מאשר לעמידה בהתחייבויותיהם לנשיא טראמפ", אמר גורם רפובליקני

אור שקד, שליח "היום" בארה"ב
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

ברקעתכנית טראמפ בעזה:הרשות הפלסטינית ממשיכה לשלם מאות מיליוני דולרים למחבלים ולבני משפחותיהם גם לאחר שהכריזה על ביטולה, כך עולה מדיווח של מחלקת המדינה האמריקנית שהועברה לקונגרס ונחשפה אמש (רביעי) ב"וושינגטון פרי ביקון".

נתניהו לשאלת "היום"%3A "לא אקבע לטראמפ מה לעשות%2C הרש"פ לא תיכנס לרצועה" \ קונטקט

הדיווח על תשלומים שמעבירההרשות הפלסטינית לעזה, מגיעים בניגוד להתחייבותה הפומבית להפסיק את תוכנית התשלומים למחבלים.

לפי הממצאים, בשנת 2025 לבדה התחייבה הרשות להעביר למעלה מ-200 מיליון דולר במסגרת המנגנון, תחת שם ומבנה חדשים שנועדו להסתיר את התשלומים מתורמים בינלאומיים. על פי ההודעה, ישראל העריכה כי כבר ב-2024 הועברו כ-144 מיליון דולר למחבלים ולבני משפחותיהם, וב-2025 התחייבה הרשות להעביר לפחות 214 מיליון נוספים.

"מערכת רווחה"

מחלקת המדינה קבעה כי בין מרץ לאוגוסט 2025, בוצעו תשלומים בפועל דרך "מערכת רווחה" חדשה, שלמעשה החליפה את המנגנון הישן מבלי לשנות את מהותו. בהודעת מחלקת המדינה נכתב כי האחריות לתשלומים הועברה לקרן הלאומית הפלסטינית להעצמה כלכלית, תחת מסווה של סיוע סוציאלי.

שכונה שקרסה בחאן יונס, רצועת עזה (ארכיון), צילום: רויטרס

"למרות שינוי המנגנון, הרשות המשיכה לשלם למחבלים ולבני משפחותיהם במהלך תקופת הדיווח", נכתב. עוד צוין כי הרשות השתמשה בדואר, ברשתות חברתיות ובאפליקציות מוצפנות כמו טלגרם כדי לעדכן זכאים על זמינות הכספים, דבר המוכיח כי מדובר בהמשך ישיר של אותה המדיניות.

הדוח מגיע בעיתוי רגיש במיוחד, כאשרממשל טראמפ מקדם את שלב ב’ של תוכנית השלום לעזה, הכוללת דרישה מפורשת מהרשות לעבור רפורמות עומק, ובראשן ביטול מוחלט של מנגנון תשלומי המחבלים. אף שלרשות אין תפקיד רשמי בניהול עזה לאחר המלחמה, מינויו של עלי שאעת', בכיר לשעבר ברשות, לראש הוועדה הלאומית לניהול הרצועה, מעורר חשש להשפעה עקיפה של אבו מאזן ואנשיו.

הנשיא טראמפ%3A "מועצת השלום לעזה תהיה אחת המועצות האגדיות ביותר אי פעם"%2F%2Fהבית הלבן

בפברואר 2025 הכריז אבו מאזן כי הוא מורה על סיום תוכנית התשלומים, וטען כי סיוע סוציאלי יינתן מעתה לפי קריטריונים של צורך בלבד. אך שבועות לאחר מכן אמר למועצת הפת"ח כי "גם אם יישאר לנו רק סנט אחד, הוא יהיה לאסירים ולשהידים", אמירה שגרמה לספקות כבדים לגבי כנות המהלך.

מחלקת המדינה קבעה כי המנגנון החדש אינו עומד בתנאי חוק "טיילור פורס" מ-2018, שהקפיא סיוע אמריקני לרשות עד לביטול מלא של מערך התשלומים. לפי הדוח, הרשות אף ממשיכה לאכוף חוקים המחייבים תשלום חודשי למחבלים, בהם חוק הקובע כי על הרשות לשלם למחבלים כלואים משכורת זהה לזו שקיבלו לפני מעצרם.

בעבר, מחבלים שריצו עונשי מאסר ממושכים קיבלו עד 3,000 דולר בחודש. באוקטובר האחרון דווח ב"ביקון" כי כ-70 מיליון דולר הועברו ל-250 אסירים ששוחררו במסגרת עסקת הפסקת האש עם ישראל.

"קריאת השכמה"

בממשל האמריקני רואים בממצאים "קריאת השכמה" להמשך הלחץ על הרשות. גורם רפובליקני שעוסק בעזה בקונגרס אמר כי "אבו מאזן והפלסטינים מחויבים יותר לטרור מאשר לעמידה בהתחייבויותיהם לנשיא טראמפ, גם בזמן שמבקשים מהם לסייע בשיקום עזה". הוא הוסיף, "הם עדיין משלמים למחבלים, מסיתים לאלימות, ומסרבים לפרוק את חמאס מנשק".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...