מועצת העיר ניו יורק בחרה אמש (רביעי) בג׳ולי מנין לתפקיד יו״ר המועצה, והיא נכנסת לתפקידה בתקופה רגישה במיוחד בזירה העירונית. מנין, חברת מועצה מטעם מחוז 5 באפר איסט סייד וברוזוולט איילנד, נבחרה ברוב גורף והפכה לאישה היהודייה הראשונה בתולדות העיר העומדת בראש הגוף המחוקק של ניו יורק.
בחירתה מגיעה זמן קצר לאחר כניסתו לתפקיד של ראש העיר החדש, זוהרן ממדאני, ומציבה בראש מועצת העיר דמות הנתפסת כבר עתה כמשקל נגד פוליטי ומוסדי לראש העיר.
זוהרן ממדאני מושבע לראש עיריית ניו-יורק//רויטרס
הניגוד בין השניים בולט במיוחד סביב סוגיית האנטישמיות והיחס לישראל. ממדאני, שלא הסתיר את עמדותיו החריפות כלפי ישראל, ביטל עם כניסתו לתפקיד שורת צווים עירוניים שעסקו במאבק באנטישמיות ובפיקוח על הפגנות סביב מוסדות דת, מהלך שעורר ביקורת חריפה בקרב הקהילה היהודית. מנין, לעומת זאת, הציבה קו ברור. “אנטישמיות אינה מחאה פוליטית ואינה חופש ביטוי. היא שנאה”, אמרה בעבר.
בנאום כניסתה לתפקיד הדגישה כי “זהו רגע היסטורי, אך המבחן האמיתי יהיה אם נוכל להרגיע מתחים, לגשר על פערים ולהבטיח שכל ניו-יורקר ירגיש בטוח, ללא קשר לדתו או למוצאו”. בהתייחסות ישירה למחאות סביב מוסדות יהודיים בעיר אמרה: “לא ייתכן שבתי כנסת או בתי ספר יהודיים יהפכו לזירת הפגנות מאיימות”.
I’m deeply humbled that my colleagues have elected me as Speaker of the @NYCCouncil.
— Julie Menin (@JulieMenin) January 7, 2026
I will work tirelessly to be a Speaker for each of them, and for everyone we represent across our great city. pic.twitter.com/fnQcpKilIl
הרקע האישי שלה שזור עמוק בזהותה הציבורית. מנין היא בת ונכדה לניצולי שואה מהונגריה, שאיבדו קרובי משפחה רבים בתקופת מלחה״ע השנייה. “אמי וסבתי הסתתרו כמעט שנה במרתף. סבי נרצח”, סיפרה. לאחר ההגירה לארצות הברית התיישבו אמה וסבתה בשכונת יורקוויל שבאפר איסט סייד. “זו קהילה שקיבלה אותנו בזרועות פתוחות ונתנה למשפחתי חיים חדשים”, אמרה, והוסיפה כי החוויה הזו עיצבה את מחויבותה לביטחון הקהילה היהודית.
במהלך כהונתה כחברת מועצה הובילה מנין יוזמות רחבות היקף בתחום החינוך לשואה, בהן תוכניות שבמסגרתן עשרות אלפי תלמידים מבתי ספר ציבוריים ופרטיים מבקרים במוזיאון המורשת היהודית בניו יורק. במקביל הביעה תמיכה פומבית בישראל, השתתפה בצעדת ישראל המסורתית בעיר, והדגישה כי “ביקורת על מדיניות היא דבר אחד, קריאה לפגיעה ביהודים או שלילת הלגיטימציה של ישראל, זה דבר אחר לגמרי”.
לצד זאת, מנין מביאה עמה ניסיון ציבורי ומנהלי משמעותי. בעבר כיהנה כנציבת הגנת הצרכן של ניו יורק, כנציבת משרד המדיה והבידור העירוני וכמנהלת מפקד האוכלוסין של העיר בשנת 2020, תפקיד שבו הובילה את ניו יורק לשיעורי השתתפות חסרי תקדים. כיו״ר מועצת העיר הבהירה כי בכוונתה “להפעיל את סמכויות הפיקוח של המועצה כשיידרש, גם מול לשכת ראש העיר”.
לקראת כניסתה לתפקיד שוחחה מנין גם עם הקונסול הכללי של ישראל בניו יורק, אופיר אקוניס, שבירך אותה ואמר כי הוא מצפה לשיתוף פעולה עמה למען רווחתן וביטחונן של הקהילות היהודיות בעיר. השניים סיכמו להיפגש בהקדם בלשכתה בעיריית ניו יורק, פגישה שיכולה להיתפס כאיתות משמעותי בתקופה שבה הנהגת העיר מזוהה עם קולות עוינים כלפי ישראל.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו