ה-FBI: "עצרנו 4 חשודים פרו פלשתינים שתכננו פיגועים בלוס אנג'לס"

יו"ר הבולשת הפדרלית הכריז כי סוכל פיגוע גדול שתוכנן לחגיגות השנה החדשה בעיר הגדולה במערב ארה"ב • החשודים תכננו הנחת פצצות באתרים שונים בעיר

כוחות של ה-FBI במדינת קליפורניה, ארכיון. צילום: איי.אף.פי

הבולשת הפדרלית בארצות ברית טוענות כי אנשיה סיכלו איום טרור אמין במהלך סוף השבוע, ועצרו ארבעה חברים לכאורה בקבוצה קיצונית פרו-פלסטינית שהואשמה בתכנון פיגועים מתואמים בערב השנה החדשה בלוס אנג'לס.

ה-FBI מסר לרשת החדשות "פוקס" כי חברי החוליה שנעצרו הזדהו כחלק מסניף רדיקלי של "חזית השחרור של אי הצב" (TILF), קבוצה קיצונית המונעת על ידי אידיאולוגיה פרו-פלסטינית, אנטי-אכיפת חוק ואנטי-ממשלתית. אי הצב הוא השם בו מכנים הילידים האמריקנים את שטחה של ארצות הברית וצפון אמריקה בכלל, שם שלא היה בשימוש עד לאחרונה ואומץ על ידי ארגונים רדיקליים. 

לפי ה-FBI, הם לכאורה תכננו פיגועים מתואמים בערב השנה החדשה באמצעות מטעני חבלה מאולתרים , שכוונו נגד חמישה מוקדים נפרדים ברחבי לוס אנג'לס. הסוכנות מסרה כי הארבעה נעצרו בעמק לוצרן, שם הם נחשבים כמתכוננים לבדיקת מטעני חבלה לקראת הפיגועים המתוכננים. כל אחד מהם הואשם בקשירת קשר ובהחזקת מטען חבלה.

ה-FBI מסר ביום שני כי אדם חמישי שלכאורה קשור לאותה קבוצת קיצונית TILF נעצר בניו אורלינס בגין תכנון מתקפה נפרדת לכאורה.

חשבון אינסטגרם של TILF דיווח כי הסניף המייסד שלו נמצא בלוס אנג'לס, ומטרתו היא לשחרר את "אי הצב", שם ילידי המשמש להתייחס לצפון אמריקה, מ"האימפריה האמריקאית הבלתי חוקית". "שחררו את פלסטין. שחררו את הוואי. שחררו את פורטו ריקו", נכתב בחשבון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר