בעקבות הפיגוע בוושינגטון: הצעד נגד אזרחים אפגנים

ביום רביעי האחרון, אזרח אפגני ירה ופצע באופן אנוש שני חיילים במשמר הלאומי בוושינגטון • בעקבות הפיגוע, הסנאטור מרקו רוביו הודיע כי מחלקת המדינה האמריקנית עצרה את הנפקת הוויזות לכל הנוסעים בעלי דרכון אפגני • לדבריו, ההקפאה נכנסה לתוקף מיידית ונועדה לאפשר בחינה מחודשת של נהלי הבדיקה והסינון הביטחוני

חיילי המשמר הלאומי סמוך לאירוע הירי בוושינגטון הבירה. צילום: רויטרס

ביום רביעי האחרון, אדם ירה ופצע באופן אנוש שני חיילים במשמר הלאומי בוושינגטון, בירת ארה"ב, מרחק שני רחובות בלבד מהבית הלבן, מה שהוביל לסגירת כל האזור והוראת התבצרות לשוהים במעון הנשיא.

אזור הירי בוושינגטון | מתוך X

החשוד בירי בחיילי המשמר הלאומי בוושינגטון שבארה"ב הוא אזרח אפגני, כך מסרו שני גורמי אכיפת חוק בארה"ב לרשת NBC. הם הוסיפו כי חקירת ה-FBI לגבי המניע מאחורי המעשה והאפשרות שמדובר באירוע טרור. לפי דיווח ב-CBS, החשוד זוהה כאזרח אפגני בשם רחמנאללה לקנוואל, בן 29, שנכנס לארה"ב בשנת 2021. עוד דווח ברשת CBS כי החשוד נורה ארבע פעמים לפני שנעצר.

בעקבות הפיגוע, הסנאטור מרקו רוביו הודיע היום (שבת), כי מחלקת המדינה האמריקנית עצרה את הנפקת הוויזות לכל הנוסעים בעלי דרכון אפגני. לדבריו, ההקפאה נכנסה לתוקף מיידית ונועדה לאפשר בחינה מחודשת של נהלי הבדיקה והסינון הביטחוני.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר