אחרי שלגלגו עליה, שרת ביטחון המולדת האמריקנית זועמת על "סאות'פארק": "עצלני"

קריסטי נואם תקפה את סדרת האנימציה סאות'פארק לאחר שתיארה אותה כרוצחת כלבים • נואם טענה שהסדרה מתמקדת במראה שלה במקום בעבודתה • המחלוקת מגיעה בעיצומו של שינוי גדול בהפקת הסדרה בעקבות מיזוג ענק

קריסטי נואם. צילום: אי.פי

שרת ביטחון המולדת האמריקאית, קריסטי נואם, יצאה בתגובה זועמת נגד הסדרה "סאות'פארק" לאחר שתיארה אותה בפרק האחרון כדמות שיורה בכלבים ועוברת טיפולי יופי קיצוניים. נואם טענה שהסדרה מתמקדת במראה החיצוני שלה במקום בעבודתה.

קריסטי נואם מניחה פתק בכותל // יוני ריקנר

"זה כל כך עצלני לעשות צחוק מנשים על איך שהן נראות. רק הליברלים והקיצוניים עושים את זה", אמרה נואם בראיון. "אם רצו לבקר את העבודה שלי, שיעשו את זה, אבל ברור שהם לא יכולים. הם פשוט בוחרים משהו קטנוני כמו זה".

בפרק ששודר השבוע, הציגה הסדרה את נואם כראש מחלקת ההגירה שמאמנת סוכנים חדשים. הדמות אומרת בסרטון הכשרה: "לפני כמה שנים נאלצתי להרוג את הגור שלי בירי בפנים, כי לפעמים לעשות מה שחשוב אומר לעשות מה שקשה". לאחר מכן הדמות מוצגת יורה בכלבים שונים.

ההתייחסות מבוססת על אירוע אמיתי שנואם תיארה בספר האוטוביוגרפי שלה, בו היא סיפרה על הריגת הכלבה שלה קריקט בגיל 14 חודשים בגלל התנהגות בעייתית. הסיפור עורר ביקורת רחבה כשהספר יצא לאור.

נואם, בת 53, היא פוליטיקאית רפובליקנית שכיהנה כמושלת דקוטה הדרומית בין 2019 ל-2025. היא ידועה בעמדותיה השמרניות וקרובה לנשיא טראמפ, שמינה אותה לתפקיד הנוכחי. בתפקידה החדש היא אחראית על מדיניות ההגירה הקשוחה של הממשל, כולל פעולות גירוש רחבות של מהגרים לא חוקיים.

"סאות'פארק", צילום: מתוך הסדרה

מיזוג ענק

המחלוקת מגיעה בעיתוי מורכב עבור הסדרה. השבוע הושלם מיזוג של 8 מיליארד דולר בין פרמאונט - החברה שמפיקה את הסדרה - לחברת סקיידאנס. המיזוג שינה את המבנה הניהולי, והסדרה עוברת כעת תחת פיקוחו של ג'ורג' צ'יקס שמונה לראש המדיה הטלוויזיונית.

השינוי הניהולי לא עבר בלי מחיר. יוצרי הסדרה טריי פארקר ומאט סטון ביקרו בחריפות את המיזוג וטענו שהוא עיכב את העונה ה-27 בשבועיים. הם אפילו כינו את התהליך "בלגן" שמחריב את הסדרה. למרות המתיחות, השבוע נחתם הסכם חדש בשווי 1.5 מיליארד דולר שיבטיח את המשך הסדרה לחמש שנים.

"סאות'פארק", שנוצרה על ידי פארקר וסטון, ידועה בסאטירה הפוליטית החריפה שלה. הסדרה תקפה בעבר פוליטיקאים מכל הקשת הפוליטית ולא חוסכת גם מממשל טראמפ הנוכחי. בפרק הראשון של העונה החדשה הוצג טראמפ עצמו בסיטואציות ביזאריות עם השטן.

הבית הלבן הגיב בעבר לסדרה ואמר שהיא "לא רלוונטית", אך מחלקת ביטחון המולדת השתמשה השבוע בתמונה מהסדרה לפרסום גיוס עובדים חדשים. חשבון הטוויטר של הסדרה הגיב בציניות: "רגע, אז אנחנו כן רלוונטיים?".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר