אוניברסיטת קולומביה עשויה לשלם כ-200 מיליון דולר כחלק מהסדר פשרה עם ממשל טראמפ סביב ההאשמות על הפרות זכויות אזרח בעקבות המהומות הפרו-פלשתיניות בקמפוס, כך מדווח "וול סטריט ג'ורנל". סכום העתק ישולם הן לממשלה הפדרלית והן לסטודנטים ופרופסורים יהודים שנפגעו מהמהומות האנטישמיות.
לפי הדיווח, העסקה חורגת מעבר לנושא האנטישמיות ומכוונת גם לחששות ממשל טראמפ ממדיניות של העדפות גזעיות באוניברסיטה. גורם בבית הלבן מסר ל"וול סטריט ג'ורנל" כי הממשל רואה בהסדר הזדמנות ליצור "השפעה מתמשכת על התרבות בקמפוס של קולומביה".
ההסדר כולל התחייבויות של האוניברסיטה לקדם מדיניות קבלה והעסקה המבוססת על יכולות. בתמורה, קולומביה תזכה להחזרת לפחות חלק מהמימון הפדרלי שנשלל ממנה.
מלחמה בת חודשים עם הממשל
אוניברסיטת קולומביה נמצאת במלחמה עם ממשל טראמפ מאז מרץ, כשהממשלה ביטלה לאוניברסיטה 400 מיליון דולר במענקים ובחוזים פדרליים.
הממשל האשים את האוניברסיטה בכשלון בהגנה על סטודנטים יהודים מהטרדה אנטישמית בעקבות ההפגנות הפרו-פלשתיניות שפרצו בקמפוס. במאי, חקירה ממשלתית קבעה רשמית שקולומביה הפרה את זכויות האזרח של הסטודנטים.
כחלק מהמאבק, קולומביה נאלצה כבר להסכים לסדרה של דרישות קשות: הגבלה על שימוש במסכות בקמפוס, מתן סמכויות חדשות למשטרת האוניברסיטה לעצור סטודנטים, ומינוי גורם בכיר עם סמכות רחבה לפקח על המחלקה ללימודי המזרח התיכון, דרום אסיה ואפריקה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו