בעקבות הפסקת האש ההיסטורית עם איראן, הגיעו קרובי משפחה של חטופים שעדיין מוחזקים בעזה יחד עם שורד השבי יאיר הורן אל גבעת הקפיטול בוושינגטון, בקריאה דחופה לפעולה. יחד הם קראו לממשל האמריקאי לנצל את חלון ההזדמנויות הקריטי ולפעול לקידום עסקה כוללת להשבת כל החטופים הביתה.
המשפחות חילקו פוסטרים של 50 החטופים ליותר מ-150 חברי קונגרס וקראו לפעולה דחופה שתביא את כולם הביתה. הורן, ששוחרר בעסקה האחרונה, הצטרף למשפחות בפנייה הדחופה.
הורן, אחיו של החטוף איתן הורן, הביע הכרת תודה לנשיא טראמפ: "אני רוצה להודות באופן אישי לנשיא טראמפ ולכל אנשי הממשל על כל המאמצים שנעשו עד כה. ואני מבקש – רק עוד קצת".
חבר הקונגרס מארק האריס מצפון קרוליינה אמר להורן וליתר המשפחות: "אני מתפלל עבור אחיך ועבור כל החטופים מדי יום. אני מודה לך על השיתוף. כל דבר שנוכל לעשות – נעשה. אני יודע שהנשיא נושא אותם בליבו ובמחשבותיו".
הפעילות בוושינגטון מגיעה בעת שחמאס מחזיקה עדיין 50 חטופים, 627 ימים לאחר פיגועי ה-7 באוקטובר. המשפחות מקווות שההישגים הצבאיים נגד איראן יסייעו ליצור לחץ על חמאס ולהובילה להסכמה לעסקה מקיפה.
קריאה למנהיגות אמריקאית
אדם בוהלר, שליח נשיא ארצות הברית לנושא החטופים, הבטיח: "הנשיא התחייב לחטופים, ואני לא אפסיק – ואני יודע שגם אחרים בממשל הזה לא יפסיקו – עד שכולם ישובו הביתה. אני מאמין שהניצחון הצבאי המרשים באיראן יסייע לקדם את המשימה הזו".
משה לביא, גיסו של עמרי מירן, אמר: "הגענו לוושינגטון כדי לוודא שנבחרי הציבור, חברי הקונגרס והממשל מבינים עד כמה אנו מעריכים את התמיכה שלהם במדינת ישראל במאבק הקיומי מול איראן. המשימה הזו הושלמה. כעת ניצבת בפנינו משימה קדושה אף יותר – להשיב את 50 החטופים שנותרו, שנמצאים בשבי חמאס כבר 627 ימים".
עילי דוד, אחיו של החטוף אביתר דוד, הדגיש את הדחיפות: "ישראל וארצות הברית לא יכולות להרשות לעצמן לאבד תקווה – וגם לא לאבד מיקוד. יש הזדמנות אמיתית ודחופה להשיב את כל החטופים בעסקה אחת, בפעימה אחת".
צור גולדין, אחיו של סגן הדר גולדין, הוסיף: "רוב מוחלט של אזרחי ישראל רוצים לראות את כל החטופים חוזרים הביתה. זו הזדמנות אזורית – צריך לנצל אותה. להשיב את כולם עכשיו – בעוצמה ובתקווה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
