"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
בלעדי

קונסול ישראל בלוס אנג'לס ל"ישראל היום": "המתקפה בקולורדו - תוצאת ההסתה השקרית נגד ישראל"

מושל קולורדו גינה את "מעשה הטרור הנתעב בערב חג השבועות" בו הושלכו בקבוקי תבערה על צועדים • שר החוץ סער: "אנטישמיות טהורה שמונעת מעלילות דם" • הסנאטור היהודי צ'אק שומר: "מחריד, זה לא יכול להימשך"

0השמעה
זירת הפיגוע בבולדר, קולורדו. צילום: רויטרס

גורמים בארה"ב ובישראל מגנים הלילה (בין ראשון לשני) אתהמתקפה בעיר בולדר, קולורדו, בה השליך פרו-פלשתיני בקבוקי תבערה לעבר צעדה למען השבת החטופים. מספר צועדים נפצעו בדרגות שונות, חלקם במצב חמור.החשוד בביצוע המעשה, אדם כבן 50, נעצר ונלקח לבית החולים עם כוויות על גופו.

A terror attack in Boulder, Colorado has resulted in multiple Israelis being attacked with fire.

The incident left several victims, including children, badly injured.

The protesters were reportedly calling for Hamas to release the hostages.pic.twitter.com/1cRjC9lloz

— Shadow of Ezra (@ShadowofEzra)June 1, 2025

מושל קולרדו ג׳ארד פוליס הגיב: "בלתי נתפס שהקהילה היהודית עומדת בפני מתקפת טרור ערב חג השבועות. אנשים הותקפו באכזריות כשצעדו בשלווה כדי לעורר מודעות לחטופים. מחשבותיי עם האנשים שנפצעו ונפגעו ממעשה הטרור הנתעב".

As the American Jewish community continues to reel from the horrific antisemitic murders in Washington, D.C., it is unfathomable that the Jewish community is facing another terror attack here in Boulder, on the eve of the holiday of Shavuot no less. Several individuals were…

— Jared Polis (@jaredpolis)June 1, 2025

ישראל בכר, הקונסול הכללי של ישראל בלוס אנג'לס, מסר ל"ישראל היום": "ההתקפה הנפשעת נגד תומכי ישראל בבולדר היא תוצאה של הסתה שקרית נגד ישראל, שמתקיימת לצערי גם בקרב התקשורת הממסדית. דיווחים שקריים מתורגמים למעשי אלימות כפי שראינו בפיגוע בוושינגטון, והפעם בבולדר קולורדו. מילים הורגות".

שר החוץ גדעון סער עדכן ששוחח עם הקונסול ועם שגריר ישראל בארה"ב וכתב: "זוהי אנטישמיות טהורה, שמוזנת מעלילות הדם המופצות בתקשורת".

Shocked by the terrible antisemitic terror attack targeting Jews in Boulder, Colorado.
This is pure Antisemitism, fueled by the blood libels spread in the media.
I spoke with our Ambassador in the US and our Consul General in LA.
I pray for those who were wounded in the…

— Gideon Sa'ar | גדעון סער (@gidonsaar)June 1, 2025

מזכיר המדינה האמריקנית מרקו רוביו שלח תפילות לקורבנות והדגיש: "אין מקום לטרור במדינתנו".

We're united in prayer for the victims of a targeted terror attack this afternoon in Boulder.

Terror has no place in our great country.

— Secretary Marco Rubio (@SecRubio)June 1, 2025

מנהיג המיעוט הדמוקרטי בסנאט צ'אק שומר אמר שהוא עוקב מקרוב אחר המצב: "זה מחריד, וזה לא יכול להימשך. עלינו לעמוד מול האנטישמיות".

I’m closely monitoring the situation in Boulder. This is horrifying, and this cannot continue. We must stand up to antisemitism.

— Chuck Schumer (@SenSchumer)June 1, 2025

שגריר ישראל לאו"ם דני דנון גינה: "הטרור נגד יהודים לא נעצר בגבול עזה – הוא כבר שורף את הרחובות באמריקה. יהודים צעדו בדרישה מוסרית פשוטה: להשיב את החטופים, ובתגובה הם הותקפו באכזריות. המפגע השליך בקבוקי תבערה לעברם. אל תטעו – זו לא מחאה פוליטית, זהו טרור. נגמר זמן ההצהרות, זו השעה לפעולה נגד המסיתים באשר הם".

נשיא ומנכ"ל ארגון הגג של הפדרציות היהודיות של צפון אמריקה (JFNA), אריק ד. פינגרהוט, כתב: "הפיגוע בבולדר הוא דוגמה נוספת לגל הטרור נגד הקהילה היהודית". הוא פנה בדרישה לממשלה להקצות תקציבים למימון מאבטחים נוספים במוסדות יהודיים, להגדיל את התקציבים לרשויות ולהעמיד לדין חמור מבצעי פשעי שנאה אנטישמיים.

"The attack in Boulder is another example of a wave of domestic terror attacks aimed at the Jewish community. This must be the highest priority for the Trump Administration and Congress." Read the full statement from Eric Fingerhut:https://t.co/rdY7HaU7O7pic.twitter.com/Z6cV09YbKJ

— The Jewish Federations of North America (@jfederations)June 1, 2025

הקהילה היהודית בבולדר פרסמה הודעה: "אנו עצובים ושבורי לב לשמוע שבקבוק תבערה הושלך על הצועדים בזמן שהעלו מודעות לחטופים המוחזקים בעזה. ליבנו עם העדים למתקפה הנוראה, ותפילותינו להחלמה מהירה של הפצועים". בהודעה נמסר כי הקהילה עובדת בשיתוף פעולה הדוק עם משטרת בולדר וה-FBI.

ממטה משפחות החטופים נמסר: "אנחנו שבורי לב מהחדשות. 'לרוץ למען חייהם' הייתה ההשראה שהובילה אותנו להתחיל את הצעדות השבועיות שלנו למען החטופים. אלו ימים קשים, אנו מנסים להבין את הכאב וחוסר הוודאות סביבנו. תפילותינו עם כל אלו שנפגעו מהפיגוע הנורא הזה.

"בטיחות הקהילה שלנו נותרה בראש סדר העדיפויות שלנו. נמשיך לנקוט בכל אמצעי הזהירות, כולל אבטחה מוגברת ונוכחות משטרתית מוגברת בצעדות שלנו. 58 מאחינו ואחיותינו עדיין לכודים במנהרות האפלות של עזה, הם צריכים אותנו. נמשיך לצעוד, לדבר ולהילחם עד שכל אחד מהם יהיה בבית".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר