"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

זעקה בלב ניו יורק: משפחתו של איתי חן מתכוננת למצעד ישראל

למעלה מ־30 נציגים ממשפחות החטופים צפויים להשתתף מחר בצעדה למען ישראל בניו יורק • יחד איתם יצעדו גם ניצולי שבי שחזרו לאחרונה מעזה • רובי חן, אביו של סמ"ר איתי חן שהוכר כחלל חטוף: "אנחנו ניזונים מהתקשורת. לא ברור מדוע הממשלה לא משתפת את הצעתה לשחרור החטופים"

,עודכן
0השמעה
רובי חן בסנאט בארה"ב (ארכיון). צילום: רויטרס

עשרות אלפים צפויים למלא מחר (ראשון) את השדרה החמישית בניו יורק במסגרת מצעד התמיכה השנתי בישראל, אך השנה, תבלוט במרכז האירוע משלחת אחת שתזכיר לכולם שהמאבק במלחמה בעזה טרם הסתיים. למעלה מ־30 נציגים ממשפחות החטופים ישתתפו במצעד, ובהם גם ניצולי שבי שחזרו לאחרונה מעזה.

מצעד התמיכה השנתי בניו יורק, 2024,צילום: AFP

בין משוחררי השבי שצפויים לקחת חלק במצעד: קית' ואביבה סיגל, דורון שטיינברכר, אליה כהן, אילנה גריצ'ווסקי, אנדריי קוזלוב וקרוביהם – שילוו את משפחותיהם של 58 החטופים שעדיין מוחזקים בידי ארגון הטרור חמאס. הם יובילו את השיירה בצעדה שתעבור לאורך השדרה החמישית, בין הרחובות 62 ל־74, עם שני רכבי תהלוכה צהובים בעלי שילוט בולט תחת הכותרת המרכזית של המאבק לשחרור החטופים: “Bring Them Home Now”.

רובי חן, אביו של סמ"ר איתי חן, צפוי גם הוא לקחת חלק באירוע. בנו, חייל אמריקני־ישראלי ולוחם שיריון בגדוד 77, הוגדר על ידי צה"ל כחלל חטוף מה־7 באוקטובר אשר מוחזק בידי חמאס. עם זאת, חמאס מסרב להכיר בכך או למסור מידע על מצבו, מה שמונע מהמשפחה את האפשרות להתאבל ולהביאו לקבורה.

רובי חן, אביו של איתי חן, במועצת הביטחון של האו״ם,צילום: דוברות מטה המשפחות להחזרת החטופים

חן, שנאם בחמישי האחרון בפני מועצת הביטחון של האו"ם, קרא ליישום החלטה 2474 העוסקת בנעדרים בקונפליקט חמוש, ולהטלת סנקציות על מפירי החוק הבינלאומי. "איננו יכולים לאפשר מציאות שבה תתרחש הפסקת אש חדשה בעזה בלי שחרור אחרון החטופים, חיים או חללים", אמר בנאומו, שהתקיים ביוזמת ארצות הברית ועסק לראשונה בנעדרים בעקבות מתקפת חמאס ב-7 באוקטובר.

בריאיון לקראת הצעדה תיאר חן את תחושת התסכול של משפחות החטופים. "הצוות האמריקני בקשר איתנו ומעדכן אותנו במה שהוא יכול. לצערי, מהצד הישראלי איננו מקבלים עדכונים. אנחנו ניזונים מהתקשורת". לדבריו, "אנחנו לא מבינים מדוע ממשלת ישראל לא משתפת את הציבור בהצעה שלה לחמאס לשחרור כלל החטופים הישראלים – ומה היא מוכנה לתת עבור 58 אחים ואחיות שממשלת ישראל לא הצליחה לשמור עליהם ב־7 באוקטובר".

"משפחות מחפשות פיתרון מחוץ לישראל"

חן הוסיף כי עצם קיומה של המשלחת מעיד על חוסר האמון הכבד בממשלה. "העובדה שיותר מ־30 משפחות באות לארצות הברית ומנסות לקבוע פגישות עם בכירי הממשל האמריקני אומרת שהן מחפשות פתרון מחוץ לישראל – בגלל האמונה הנמוכה בממשלת ישראל להחזיר את יקיריהן. נציגי המשפחות כאן בארה"ב, בעוד שהמו"מ האמיתי נמצא בירושלים".

חן גם התייחס לשחרורו של החטוף האמריקני־ישראלי עידן אלכסנדר בתחילת השבוע. "שמחנו בשביל משפחת אלכסנדר, אך גם קיווינו לראות עוד אזרחים אמריקנים־ישראלים משתחררים". הדברים נאמרו על רקע העובדה שהמגעים הראשוניים של ממשל טראמפ מול חמאס כללו דרישה לשחרור כלל האזרחים האמריקנים המוחזקים בעזה, אך בשלב זה רק אלכסנדר, שנחשב היה לחי, שוחרר לאחר 584 ימי שבי. מלבד איתי חן, שלושה אזרחים אמריקנים נוספים נחשבים חללים שגופותיהם מוחזקים על-ידי חמאס. שחרורו של אלכסנדר היה תולדה של שיחות תקדימיות ישירות שניהלו שליחי ממשל טראמפ מול חמאס בחודשים האחרונים, ולדברי חמאס הוא שוחרר על ידם באופן חד־צדדי כ"מחווה של רצון טוב" כלפי טראמפ וארצות הברית.

המצעד בניו יורק, 2024,צילום: יוחאי חרש

הציבור הפרו־ישראלי בעיר ניו יורק ומעבר לה, ישראלים, יהודים אמריקנים וקהילות אחרות תומכות ישראל, צפויים להשתתף מחר בצעדת הסולידריות הססגונית. יחד עם זאת, עבור משפחות החטופים, מדובר בצעדה של כאב וזעקה. הן מקוות שהצעדה תעורר את אלו שעדיין יכולים לפעול כדי להשיב את יקיריהן, את החיים הביתה ואת החללים לקבורה ראויה.

לאחר הצעדה, צפויות המשפחות לקחת חלק באירועים נוספים בעיר, בהם ערב עדויות מיוחד ופאנל בהשתתפות ניצולי שבי וקרובי חטופים. עבורם, המסר ברור: כל עוד יש חטופים בעזה – המאבק להצילם חייב להימשך.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר