מייק האקבי, שגריר ארה"ב האקבי דחה היום (שני) את בקשתו של ארגון הבריאות העולמי ללחוץ על ישראל להכניס אספקה לעזה.
"בסוף השבוע קיבלתי פנייה מד"ר חנן בלקי, הרכזת האזורית בארגון הבריאות העולמי", מסר האקבי. "היא ביקשה ממני להפעיל לחץ על ישראל כדי שזו תאפשר הכנסת הסיוע ההומניטרי לרצועת עזה, עבור האוכלוסייה האזרחית.
A @WHO official called upon me to put pressure on Israel to bring more humanitarian aid to the people of Gaza. How about we put the pressure where it really belongs – on Hamas. pic.twitter.com/5AAv5Q63DD
— Ambassador Mike Huckabee (@USAmbIsrael) April 21, 2025
אני מודה לד"ר בלקי על המסר ובהזדמנות הזאת רוצה לקרוא להפעיל לחץ על מי שבאמת אחראי על המצב ההומניטרי ברצועה - על חמאס, כדי שייפתחו הערוצים ההומניטריים. אנו קוראים לחמאס לחתום על ההסכם שיחזיר את החטופים הביתה ויאפשר הכנסת סיוע הומניטרי הכה נחוץ אל תוך הרצועה, ללא התערבות של חמאס בהכנסתו ובחלוקתו".
דבריו אלו של האקבי באים בהמשך לביקורו שחל ביום שישי האחרון בכותל המערבי, ומתווספים לדבריו האחרונים שמסר ל"ישראל היום", בהם התייחס למו"מ האמריקני עם איראן. "איראן היא לא רק עניין של ישראל. האיראנים לא צועקים רק 'מוות לישראל', הם צועקים גם 'מוות לאמריקה'. לישראל הם קוראים פעמים רבות 'השטן הקטן', אנחנו 'השטן הגדול'.
בשביל האיראנים ישראל היא המתאבן וארה"ב היא המנה העיקרית. מה שהאיראנים רוצים שיקרה לישראל זה מה שהם רוצים שיקרה לנו באמריקה. וכשאנשים אומרים לך שהם רוצים להרוג אותך, כדאי שתיקח אותם ברצינות".
