טראמפ: אם נצטרך לעשות משהו קשה כולל תקיפת מתקני גרעין - נעשה אותו למען העולם

נשיא ארה"ב טעןבפגישה עם נשיא אל סלבדור כי ארה"ב תפתור את הבעיה עם איראן • הוא הטיח אשמה בפוטין, זלנסקי וביידן: "במלחמה עם רוסיה יש מיליונים מתים, שלושתם אשמים בכך" • על הנשק הגרעיני: "איראן צריכה להיפטר מהרעיון הזה, הם התעסקו עם אנשים טיפשים"

"למען העולם". טראמפ ומתקני הגרעין והנפט של איראן (ארכיון). צילום: אי פי, רויטרס

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ אמר היום (שני) כי הוא סבור שאיראן "מושכת אותנו" במשא ומתן על נשק גרעיני, אחרי שהסבב הראשון של השיחות הסתיים בסוף השבוע בעומאן. טראמפ אמר את הדברים בפתח פגישתו עם נשיא אל סלבדור נאיב בוקילה.

"הייתה לנו פגישה איתם בשבת. צפויה עוד פגישה בשבת (הבאה). אני אמרתי 'זה הרבה זמן'. אתם יודעים, זה הרבה זמן. אז אני חושב שהם אולי מנסים למרוח אותנו," אמר טראמפ בחדר הסגלגל.

טראמפ הדגיש כי "איראן חייבת להיפטר מהרעיון של נשק גרעיני. הם לא יכולים להחזיק בנשק גרעיני. אני חושב שהם מושכים אותנו כי הם היו כל כך רגילים להתעסק עם אנשים טיפשים במדינה הזו," אמר טראמפ לגבי לוח הזמנים שאיראן הציעה לשיחות.

לגבי לוח הזמנין שאיראן הציעה אמר טראמפ: "הם היו כל כך רגילים להתעסק עם אנשים טיפשים", צילום: רויטרס

הנשיא חזר ואמר שהמשא ומתן "צריך ללכת מהר" כי איראן "די קרובה להחזיק" בנשק גרעיני. "ואם נצטרך לעשות משהו קשה מאוד, אנחנו נעשה את זה," הוסיף. כשנשאל אם הדבר כולל תקיפה על מתקני הגרעין של איראן, השיב "בוודאי שכן".

על הנשיא זלנסקי אמר הנשיא: "הוא תמיד מחפש לקנות טילים. תקשיב, כשאתה מתחיל מלחמה, אתה חייב לדעת שאתה יכול לנצח במלחמה. אתה לא מתחיל מלחמה נגד מישהו שגדול ממך פי 20 ואז מקווה שאנשים ייתנו לך כמה טילים."

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר