"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ניסיון ההתנקשות השני בטראמפ: "ראות' הודיע על כוונתו לפני חודשים"

התביעה בפלורידה מגלה: ראות' השליך קופסה עם מכתב ותחמושת ליד ביתו של אדם, שזהותו לא נחשפה • האיש הוא שיצר קשר עם הרשויות לאחר ניסיון ההתנקשות • במכתב הציע 150 אלף דולר "למי שישלים את המשימה"

,עודכן
0השמעה
ריאן וסלי ראות' ב-2022. שובל ארוך של עבירות. צילום: רויטרס

ריאן ווסלי ראות', שניסה להתנקש בדונלד טראמפ, הודיע על כוונתו לפני מספר חודשים, כך חושף משרד המשפטים האמריקני.

ההודעה, ששמה "עולם יקר", נזרקה בתוך קופסה על מפתן ביתו של אדם שזהותו לא נמסרה. האיש יצר קשר עם הרשויות הפדרליות לאחר מעצרו של ראות'.

מעצרו של החשוד בניסיון ההתנקשות בטראמפ בפלורידה,צילום: אי.פי

על פי סוכנות הידיעות אי.פי, הקופסה, שהכילה גם תחמושת, לא נפתחה בידי הנמען עד למעצרו של ראות'. לפי התביעה, בהודעה נכתב: "היה זה ניסיון התנקשות בדונלד טראמפ, אך אכזבתי אתכם. ניסיתי כמיטב יכולתי. כעת הכדור בידיכם לסיים את העבודה. אני מציע 150 אלף דולר לכל מי שיוכל להשלים את המשימה".

פרקליטו של ראות' לא השיב לבקשת התגובה של אי.פי.

לאחר ניסיון ההתנקשות התפרסמו בארה"ב פרטים רבים על דמותו של ראות'. מדובר ביזם וקבלן בנייה עצמאי מצפון קרוליינה, שעם זאת התגורר בתקופה האחרונה בהוואי.


מבחינה פוליטית, עבר ראות' (58) מסלול מעניין: הוא תמך בטראמפ ב-2016 אך התאכזב ממנו, העביר את תמיכתו לטולסי גבארד בפריימריז הרפובליקניים של 2020, ובעונת הבחירות הנוכחית תמך תחילה ביזם הליברטריאני ויוק רמסוואמי ואחר כך בשגרירה לשעבר ניקי היילי. לאחר פרישתם, שניהם התייצבו מאחורי טראמפ.

בה בעת, הוא הצביע גם בפריימריז הדמוקרטיים בצפון קרוליינה במארס האחרון. ב-2019 הוא גם תרם למפלגה הדמוקרטית.

ראות' (מימין) בהפגנה בקייב באפריל 2022,צילום: אי.פי

עוד התברר כי האיש הוא תומך נלהב של אוקראינה. הוא ביקר בקייב באביב 2022, אמר שהוא מוכן "להיאבק ולמות" ואילו "פוטין הוא טרוריסט שצריך לשים לו סוף". עם זאת, חלק ניכר מהפעילות של ראות' גרמה להרמת גבות. כך, למשל, הוא ניסה להציג את עצמו כסוכן חשאי, שמנסה לגייס לגיון של אפגנים כדי שיילחמו למען אוקראינה. "הוא רצה לשכור מטוס תובלה צבאי אמריקני עם חיילים אפגנים שנמלטו מהטליבאן לעיראק ולפולין, ולרכוש עבורם דרכונים בפקיסטן", שחזר עיתונאי ה"ניו יורק טיימס" תומס גיבונס-נף, שהכין לפני שנה כתבה על מתנדבים זרים שנלחמים עבור אוקראינה וראיין כמה מהם. "המבצע נראה מגוחך, אבל ראות' נשמע נחוש מאוד".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר