"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ארה"ב: פרטים חדשים נחשפו על המזימה האיראנית להתנקש בטראמפ

סנאטור אמריקני פרסם סדרה של מסמכי FBI שמפרטים חלק מתוכניתה של טהרן לפגוע בבכירים אמריקנים בעקבות חיסול קאסם סולימאני • בין הפרטים שנחשפו: אזרח פקיסטני עם קשרים לאיראן נשכר להתנקש בטראמפ בתמורה ל-50 אלף דולרים

,עודכן
0השמעה
דונלד טראמפ נואם בעצרת בצפון קרוליינה מאחורי זכוכית ממוגנת ירי. צילום: רויטרס

הסנאטור הרפובליקני צ'אק גראסלי פרסם סדרה של מסמכים של הבולשת הפדרלית, ה-FBI, הקשורים למזימה האיראנית להתנקש בחייו של נשיא ארצות הברית לשעבר, דונלד טראמפ.

על פי המסמכים, שהושגו על ידי מקור בתוך הארגון שמוגן באמצעים משפטיים, איראן תכננה לפגוע ב"פוליטיקאים, בכירים בצבא ובירוקרטים" בהם גם הנשיא ג'ו ביידן, הנשיא לשעבר טראמפ והמועמדת לנשיאות ניקי היילי, זאת כנקמה על חיסולו של מפקד כוח קודס של משמרות המהפכה, קאסם סולימאני.

טראמפ: ״חמאס לא היה פולש לישראל אם אני הייתי נשיא. יודעים למה? כי אני גרמתי לאיראן להתייבש כלכלית״. ביידן הגיב: ״מעולם לא שמעתי כל כך הרבה שטויות״. CNN



עוד נחשף במסמכים כי האיש שיועד על ידי איראן להתנקש בחייו של טראמפ הוא אזרח פקיסטן, בעל קשרים למשטר האייתוללות בשם אסיף מרצ'נט. שמו של מרצ'נט פורסם בחודש שעבר כשמשרד המשפטים האמריקני הודיע על הגשת כתב אישום נגדו. על פי המסמכים החדשים, מרצ'נט סיפר לחוקריו כי איראן הציעה לו סכם של 50 אלף דולר אם יצליח במשימתו. עוד סיפר העצור כי סיפק לאיראנים הצעות להתנקש בטראמפ באירועים פוליטיים שונים. האיש סיפר לחוקרים כי האמין שיש לו סיכוי של חמישים אחוז להצליח ולהתנקש בחייו של הנשיא לשעבר.

מרצ'נט תקשר עם מפעיליו האיראניים דרך הודעות כתובות שנשלחו לו על ידי קרובי משפחה שהגיעו לבקר אותו בארצות הברית. האיש תכנן להשתמש באקדח בניסיון להתנקש בחייו של טראמפ אך העריך כי יצטרך רובה צלפים על מנת לפגוע בו במהלך עצרת פוליטית.

"שחקנים זרים מעוניינים לגרום לתוהו ובוהו במדינה שלנו, כשהמנהיגים שלנו משתי המפלגות יושבים בנוחות בין הכוונות שלהם", אמר גראסלי בהצהרה לעיתונות. "בסביבת איומים חריגה שכזו, הרשויות הפדרליות חייבות להיות ממוקדות כמו לייזר בבניית אמון הציבור והבטחת האמון של הציבור האמריקני ביכולות שלהן לבצע את משמיתן".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר