"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מישהי לרוץ איתה: אלה הסגנים הפוטנציאליים - אם האריס תתמודד מטעם הדמוקרטים

הספקולציות מי יכול - או יכולה - להיות סגנה כבר רוחשות • השאלה הגדולה היא אם ירצו להיכנס למרוץ בתנאים כה קשים ובפרק זמן כה קצר עד ליום הבוחר

,עודכן
0השמעה
סגנית הנשיא האריס והנשיא ביידן. צילום: רויטרס

קמלה האריס עוד אפילו לא נבחרה למועמדת הדמוקרטים במרוץ המתחדש לבית הלבן, אבל הספקולציות מי יכול – או יכולה – להיות סגנה כבר רוחשות.

האריס וביידן,צילום: רויטרס

בסקר של ה"וושינגטון פוסט" שנערך לאחרונה אמרו 29% מהמצביעים הדמוקרטים והמצביעים העצמאיים הנוטים למפלגה כי היו מעדיפים את האריס כמועמדת במקרה של פרישת ביידן. למקום השני הגיע מושל קליפורניהגווין ניוסם, אחת הדמויות המזוהות ביותר מבין שורותיה – לא עניין של מה בכך כאשר צריך להתחיל את המרוץ למעשה מבראשית.

ניוסם (56), שעומד בראש הכלכלה החמישית בגודלה בעולם, הוא פולמוסן בחסד ונחשב לאחד הכוכבים של הדמוקרטים, אבל סגן בעייתי עבור האריס: שניהם באים מקליפורניה, ולפי החוקה הנשיא וסגנו לא יכולים להיות מאותה המדינה.

גווין ניוסם,צילום: רויטרס

שם אחר שנזרק לאוויר הוא מושלת מישיגןגרטשן וויטמר(52), שב-2020 הייתה מועמדת לתפקיד הסגנית. היא גם שימשה כיו"ר משותפת של קמפיין ביידן ולאחרונה אמרה כי "תשמח לתמוך בהאריס" אם תוכרז כמועמדת. הבחירה בוויטמר גם תייצר תקדים: שתי נשים מועמדות במרוץ לתפקיד הנשיא וסגנו - אם כי המצב הזה לאו דווקא מבטיח חיזוק להאריס.

מנגד, וויטמר היא גם מושלת פופולרית מאוד ומישיגן היא מדינת מפתח שלדמוקרטים חשוב מאוד לנצח בה. יש במישיגן אוכלוסייה מוסלמית גדולה, שלא אהבה את הסיוע של ביידן לישראל במלחמה מול חמאס והצביעה בפריימריז נגדו. וויטמר יכולה להרוויח את קולותיהם, אם כי גם היא לא בדיוק פרו-פלשתינית: אחרי טבח 7 באוקטובר הביעה תמיכה בלתי מסויגת בישראל והשתתפה בעצרת תמיכה בדטרויט.

גרטשן וויטמר,צילום: אי.אף.פי

שם נוסף שנזרק כסגן פוטנציאלי של האריס הוא מושל צפון קרוליינהרוי קופר. מדובר אמנם במדינה שאת האלקטורים שלה לנשיאות לא קיבלו הדמוקרטים מאז 2008, אבל למרות היותה מדינה אדומה זה כמעט שני עשורים קופר זכה בה במשרת המושל ב-2016 וב-2020. ב-2016 עשה זאת הרבה בזכות התנגדות להצעת חוק לאסור בחירה בכניסה לשירותים לפי מגדר. זו דווקא יכולה להיות בעיה עבור האריס: היא אמנם מאוד מעריכה אותו ("הוא מנהיג יוצא דופן", אמרה עליו), אבל מכיוון שהיא עצמה נחשבת לפרוגרסיבית יחסית, נראה שתצטרך לצדה מישהו או מישהי ממורכזים יותר. כמו כן, קופר אינו מוכר מספיק ברמה הארצית, ולא בטוח שדי בניצחון ההיפותטי בצפון קרוליינה כדי להצדיק את הבחירה בו.

רוי קופר,צילום: רויטרס

דברים דומים אמורים לגבי מושל קנטאקיאנדי בשיר: הוא כוכב עולה, מושל דמוקרטי שזכה בכהונה שנייה במדינה שמרנית מאוד. לפי אחד הסקרים, הוא גם נחשב לאחד משני המושלים הדמוקרטים הפופולריים ביותר בקרב המצביעים הרפובליקנים. אבל מכיוון שהסיכוי של האריס לנצח ב"מדינת העשב הכחול" שואפים לאפס, נראה שהאריס תעדיף מישהו אחר.

אנדי בשיר,צילום: רויטרס

בהתחשב בכל הנתונים, נראה שהמועמד שעשוי להתאים יותר מכל להאריס הוא המושל היהודי של פנסילבניה,ג'וש שפירו. כמו ניוסם, קופר ובשיר, הוא אחד הכוכבים הגדולים של המפלגה הדמוקרטית; כמו וויטמר, הוא ראש הזרוע המבצעת של מדינת מפתח בבחירות – כלומר, כזו שלשתי המפלגות קריטי לנצח בה; ובבחירות 2022 ניצח בקלות את המועמד שנתמך על ידי טראמפ, דאג מסטריאנו ונהנה מתמיכה של רפובליקנים ודמוקרטים במדינתו. ויש סביבו גם הילת ניצחון: לדברי ג'פרי קראוס, פרופסור למדעי המדינה מ"וואגנר קולג'", "שפירו מעולם לא הפסיד בבחירות והוא קרוב למרכז של המפלגה הדמוקרטית". היועץ האסטרטגי מייקל גורדון, שגם הוא כמו קראוס דיבר עם "ניוזוויק", מסכים. "לשפירו עשויה להיות ההשפעה הגדולה ביותר על תוצאות הבחירות", אמר.

ג'וש שפירו,צילום: אי.פי

השאלה הגדולה היא אם שפירו בכלל ירצה להיכנס למרוץ בתנאים כה קשים ובפרק זמן כה קצר עד ליום הבוחר, וכלל לא בטוח שהתשובה חיובית. בפועל, הדברים אמורים גם ביחס לכל שאר המועמדים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר