"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"פגיעה בחופש האקדמי": באוניברסיטת הרווארד תומכים בנשיאה שחוללה סערה

500 מרצים ואנשי סגל חתמו על עצומה שמתנגדת להדחתה של קלודין גיי, ראש המוסד האקדמי היוקרתי בארצות הברית, בעקבות סערת גינוי האנטישמיות בקמפוסים • בתוך כך, הגוף אמור להחליט על המשך כהונתה יתכנס היום לדיון מיוחד

,עודכן
0השמעה

צפו: ראשי האוניברסיטאות בארה"ב מסרבות להגדיר קריאה לרצח העם היהודי כהפרה של הקוד האתי

אחת משלהם: 500 חוקרים ומרצים באוניברסיטת הרווארד, אחד המוסדות האקדמיים היוקרתיים בארצות ובעולם כולו, חתמו על עצומת תמיכה בנשיאת המוסד, קלודין גיי, לאחר שזו סירבה להצהיר כי האוניברסיטה תפעל נגד מי שמסית לפגיעה ביהודים.

על אף שגיי התנצלה על דבריה ואמרה כי הם היו "בלתי מספקים", רבים מעמיתיה לעבודה בחרו לצופף שורות סביבה בטענה כי המתקפה עליה היא פגיעה בחופש האקדמי. העצומה הקצרה קראה להנהלת המוסד "להתנגד ללחץ פוליטי שלא מתיישב עם המחויבות של הרווארד לחופש אקדמי, כמו קריאות להדחתה של הנשיאה".

הפגנת תמיכה בפלשתינים בהרווארד, חמישה ימים אחרי הטבח,צילום: אי.אף.פי

בעוד הגוף המנהל של הרווארד, שצפוי להחליט באשר לעתידה של ראש המוסד, צפוי להתכנס היום לישיבה מיוחדת, חשוב לציין כי באוניברסיטה מועסקים כ-2,300 אנשי סגל ורק 500 מתוכם בחרו לחתום על העצומה, פחות מרבע מכלל הסגל. עם זאת, אך עדיין מדובר במפגן מרשים של תמיכה ואמון בנשיאה.

נשיאת הרווארד, קלודין גיי,צילום: אי.פי.אי

כזכור, גיי חוללה סערה כשסירבה להבטיח, במהלך שימוע בקונגרס האמריקני, כי הרווארד תפעל נגד מי שיקרא לפגיעה או השמדה של יהודים, והשיבה, באופן שזכה לתשומת לב ציבורית וציטוטים רבים, כי הדבר "תלוי בהקשר של מה שנאמר".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר