"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

רוצים לעבוד בבן אנד ג'ריס האמריקנית? תיאלצו לצפות בסרטוני תעמולה פרו-פלשתיניים

על פי חשיפה באתר החדשות "ג'ואיש אינסיידר", יצרנית הגלידות כופה על עובדיה החדשים לצפות בסרטונים על "גזענות בסכסוך הישראלי פלשתיני" • באחד הסרטונים נראה עומאר שאקיר, פעיל BDS שייעץ לחברה, מסביר כי מבצע שומר החומות החל בגלל מאמצים לגרש פלשתינים מבתיהם במזרח ירושלים

,עודכן
0השמעה
גלידת בן אנד ג'ריס, צילום: GettyImages

יצרנית הגלידות בן אנד ג'ריס כופה על עובדים חדשים לצפות בסרטוני תעמולה פרו-פלשתיניים, כך חשף אתר החדשות היהודי "ג'ואיש אינסיידר". על פי החשיפה המדיניות התמוהה הזו היא חלק בלתי נפרד מתהליך האוריינטציה שעובדים מגויסים לחברה.

עובד שאולץ לצפות בסדרת הסרטונים סיפר כי הם מתמקדים ב"גזענות בארה"ב ובסכסוך הישראלי פלשתיני". באחד הסרטונים נראה עומאר שאקיר, פעיל BDS שגורש מישראל ועובד כיום בארגון Human Rights Watch, כשהוא מסביר את "המדיניות הישראלית" על פי התפיסה הפלשתינית.

שאקיר מסביר לעובדי החברה כי "ההסלמה האחרונה במאי 2021 (מבצע שומר החומות, ת.מ) החלה בגלל מאמצים לגרש פלשתינים מבתיהם במזרח ירושלים הכבושה, כחלק ממדיניות גדולה יותר שחלה גם על רצועת עזה". לאחר מכן הוא מספר לקהל השבוי שלו כי "למרות שישראל הסיגה את אוכלוסיית המתנחלים ואת כוחות הקרקע שלה מרצועת עזה ב-2005, היא ממשיכה ליישם שליטה ברצועה".

עומאר שאקיר, בעזיבתו את הארץ ב-2019,צילום: גדעון מרקוביץ

על פי דיווחים קודמים, שאקיר ייעץ להנהלת בן אנד ג'ריס במהלך השנה שעברה, לפני ההחלטה של החברהלהטיל חרם על יהודה ושומרון ולהפסיק למכור באזורים אלה את מוצריה. ההחלטה עוררה גל של תביעות נגד יצרנית הגלידות ונגד חברת האם שלה יוניליוור, ביניהן תביעה של הזכיין הישראלי שהחוזה עימו לא חודש בגלל שסירבלשתף פעולה עם החרם.

"מעשים פסולים": תביעה ייצוגית נגד יוניליוור

בתוך כך,ביום רביעי הוגשה תביעה ייצוגית ראשונה נגד יוניליוורעל ידי אחד מבעלי המניות שלה, בטענה כי כשלה בכך שאפשרה לבן אנד ג'ריס להפסיק למכור את מוצריה ביהודה ושומרון. על פי התביעה יוניליוור הסתירה באופן פסול את דבר ההחלטה לפני שבן אנד ג'ריס הודיעה עליה, מתוך הכרה בכך שהצעד עלול לגרום למדינות רבות בארה"ב להפסיק את השקעותיהן בה.

בן כהן (משמאל) וג'רי גרינפילד, מייסדי "בן אנד ג'ריס",צילום: GettyImages

"כתוצאה ממעשיה הפסולים וממחדליה של הנתבעת, וכתוצאה מהירידה בערך השוק של מניית יוניליוור, התובע ואחרים העשויים להשתייך לתביעה הייצוגית סבלו מהפסדים ומנזקים משמעותיים", נטען בכתב התביעה שהוגש על ידי קרן פנסיה של שוטרים וכבאים מהעיירה סיינט קלייר שבמדינת מישיגן.

בנוסף, מדינות בארה"ב, ביניהן ניו ג'רזי, אילינוי ופלורידה, החליטו למשוך את השקעותיהן מיוניליוור בעקבות החרם. בשבוע שעבר הודיעה גם מושלת ניו יורק קת'י הוקול כי המדינה תמשוך את השקעותיה ביוניליוור, המסתכמות ב-111 מיליון דולרים, אם החברה לא תבטל את החרם על יהודה ושומרון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר