איש טליבאן חמוש בבירה קאבול | צילום: איי.אף.פי

מחיר הדמים עולה: דאעש תוקף ללא רחמים את הטליבאן

ארגון הטרור הקיצוני עושה לאדוניה החדשים של אפגניסטן מה שהם עשו לממשלה הקודמת ולאמריקנים • שורה של מארבים ופיגועי טרור הותירה את הטליבאן המומים

ארגון הטליבאן סיים את השתלטותו על אפגניסטן ובירתה קאבול לפני קצת יותר מחודש, אך מי שקיווה שהשתלטות הארגון הקיצוני תביא לפחות שקט ביטחוני למדינה שסועת הקרבות צפוי לאכזבה מרה.

ארגון המדינה האסלאמית במחוז חורסאן, שלוחה מקומית של ארגון דאעש, פתח בסדרה של מתקפות טרור ומארבים במדינה, ומטרתו העיקרית כעת היא ארגון הטליבאן ואנשיו. בפיגוע תופת בעיר ג'לאלאבאד נהרגו שלושה אנשי טליבאן ובמארב בדרום המדינה חיסלו מחבלים של הארגון שיירה של אנשי טליבאן בדרכם למעוז גבול מרוחק.

סדרת המתקפות בימים האחרונים היא ככל הנראה תגובה לדבריו של דובר ארגון הטליבאן, זבידוללה מוג'האיד, כי לארגון דאעש אין "נוכחות משמעותית" באפגניסטן וכי הוא איננו מסוגל לפגוע בצורה אמתית בשלטון הטליבאן.

עם זאת, גורמים בתוך הטליבאן עצמו הזהירו כי ארגון דאעש משתמש באותן טקטיקות בהן השתמש הטליבאן על מנת לערער, ולבסוף להפיל את שלטון הטליבאן. שני אנשי מודיעין שפועלים כעת בשירות הארגון סיפרו ל"רויטרס" כי סוג הלחימה העירונית שמנהלת המדינה האסלאמית מזכיר מאוד את שיטות הפעולה של הטליבאן עצמו. הדבקה של מטענים מגנטיים לכלי רכב וקבוצות קטנות של פעילים שפותחות באש לאחר הפיצוץ הראשוני, נושאות את החותם של הטליבאן. כעת אנשי הארגון הם המטרה.

אנשי "המדינה האסלאמית במחוז חורסאן", צילום: ויקיפדיה

אתמול בלילה ערכו אנשי הטליבאן מצוד גדול אחר תומכי דאעש במחוז נאנגהראר במרכז המדינה, ולטענתם הרגו שלושה פעילי טרור. עם זאת, אנשי המודיעין של הטליבאן מספרים כי הם מודאגים. "אנו חוששים שהמטענים המגנטיים האלו שאנחנו השתמשנו בהם עלולים לשמש את דאעש לחסל את המנהיגים שלנו. דאעש מפוצלת כעת ופועל בחוליות קטנות, מה שמקשה עלינו לעצור אותם", סיפרו אנשי המודיעין לרויטרס.

המאבק בדאעש הוא רק חלק מהאתגרים שעומדים בפני הטליבאן בבואו שלוט על המדינה שכבש מידי הממשלה, שנבחרה באופן דמוקרטי. אפגניסטן ניצבת בפני סכנה של רעב לאחר בצורת קשה ונזקים לחקלאות שגרמה המלחמה המתמשכת. כמו כן, קופת המדינה מרוששת וארגון הטליבאן טרם הצליח למצוא בעלי ברית שיסייעו בשיקום המדינה ההרוסה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...