לוחיות רישוי שונות, סוכן מוסד לשעבר ומטוס פרטי: הסנאטור הברזילאי פלביו בולסונארו, בנו של נשיא ברזיל לשעבר ז'איר בולסונארו, עזב את המדינה במסגרת מבצע מתוכנן היטב, שכלל סיוע מגורמים לפחות בשתי מדינות, כך עולה מתחקיר של CNN Brasil שפורסם הערב (שבת).
לפי הדיווח, פלביו עזב את ברזיל ביום שלישי האחרון לכיוון ארגנטינה, יחד עם אשתו ושתי בנותיו. בני המשפחה חצו את הגבול בשתי מכוניות מסחריות נפרדות, דרך גשר טנקרדו נווס, המחבר בין העיר פוז דו איגואסו שבברזיל לפוארטו איגואסו שבארגנטינה.
הרשויות בברזיל הצליחו לזהות את לוחיות הרישוי של שני כלי הרכב באמצעות מצלמות אבטחה. לפי ממצאי החקירה, אחד הנהגים היה חבר מועצת עיר לשעבר בפוז דו איגואסו, שהסיע את פלביו עצמו. הנהג השני, בנו של הראשון, הסיע בנפרד את אשתו של הסנאטור ואת שתי בנותיהם. השניים לא נדרשו להציג דרכונים בעת הכניסה למדינת מוצאם.
אחד הפרטים הבולטים בתחקיר נוגע למעורבותו של סוכן לשעבר של המוסד, שכיום מחזיק באזרחות אמריקנית. לפי CNN Brasil, האיש הגיע לברזיל ב-19 באוקטובר, ובמהלך השלב האחרון של מערכת הבחירות ליווה את פלביו במסע מברזיליה לארגנטינה.
לפי ממצאי החקירה, הסוכן לשעבר אף שהה באותה מכונית עם הסנאטור בעת חציית הגבול. לאחר הגעתם לארגנטינה, זכו בני המשפחה לסיוע מצד גורמים בממשלתו של נשיא ארגנטינה חאבייר מיליי.
לאחר שהגיעו לפוארטו איגואסו, עלו בני משפחת בולסונארו על מטוס פרטי מדגם Gulfstream G400, שהופעל על ידי חברת התעופה הפרטית הארגנטינית Baires Fly. המטוס, שמספר הרישום שלו LV-JQW, עצר לתדלוק בגואיאקיל שבאקוודור והמשיך לנמל התעופה הפרטי אופה-לוקה שבמיאמי, פלורידה.
גורמים בממשל הברזילאי אמרו ל-CNN כי המידע שנאסף מצביע על סיוע לאומי ומדינתי מצד ארגנטינה וארה"ב. ברשויות הגדירו את המבצע כ"הוצאה חשאית" - העברה מכוונת, חשאית וללא הרשאה של אדם או מידע אל מחוץ לאזור מוגן.
מקורות משלוש סוכנויות ברזילאיות מסרו כי גם העברת מידע סותר כחלק מהתוכנית נועדה להטעות את הרשויות ולמקד את תשומת הלב במקום אחד, בעוד שהיציאה בפועל התבצעה מנתיב אחר.
לפי החקירה, לא מדובר בבריחה ספונטנית של הרגע האחרון, אלא בתוכנית בינלאומית רחבת היקף, שזכתה אפילו לכינוי פנימי: "מבצע אלבה".
כעת, המשטרה הפדרלית בברזיל שוקלת לבקש מבית המשפט העליון להקפיא את נכסיו של פלביו, לרבות חשבונות הבנק שלו. במשרד המשפטים ממתינים לדוח המשטרה בנוגע ליציאה מהמדינה ולהפרת צו בית משפט, כדי לבחון אילו ערוצים רשמיים לשיתוף פעולה בינלאומי ניתן להפעיל - אם בכלל.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
