אסון כבד בפקיסטן: 40 בני אדם נהרגו ושמונה נוספים נפצעו אתמול (שישי) לאחר שאוטובוס נוסעים, שנסע במהירות מופרזת והיה עמוס הרבה מעבר למותר, צלל אל תוך תהום סלעית בדרום-מערב המדינה. גורמים רשמיים ציינו כי מדובר באחת התאונות הקטלניות ביותר באזור בשנים האחרונות.
תאונת דרכים קטלנית בפקיסטן: האוטובוס צלל לתהום, 40 נהרגו
התאונה המחרידה אירעה בדנה סאר, אזור הררי ומבודד סמוך לגבול שבין מחוזות בלוצ'יסטן וח'ייבר פח'טונח'ווה. שאהיד רינד, דובר ממשלת בלוצ'יסטן, מסר כי האוטובוס איבד שליטה ונפל לתהום. לדבריו, הרכב היה בעומס יתר קיצוני משום שהנהג העלה אליו נוסעים מאוטובוס אחר שנתקע בדרך.
עדויות מהשטח חושפות את הנסיבות האפשריות לאסון: אחד הניצולים, המאושפז בבית החולים, סיפר לתקשורת המקומית כי החלטת הנהג לאסוף את הנוסעים מהאוטובוס התקוע עוררה תרעומת קשה. לדבריו, במקום התפתח ויכוח סוער שבשיאו אחד הנוסעים לפת לכאורה את צווארו של הנהג וחנק אותו. רגעים ספורים לאחר מכן, הנהג איבד שליטה והאוטובוס צלל מטה. המשטרה הבהירה כי היא חוקרת את נסיבות התאונה וכי עדות זו טרם אומתה.
חילוץ מורכב בלב ההרים
קרובי משפחה מודאגים הציפו בשיחות את שירותי החירום, בתי החולים ותחנות המשטרה בחיפוש אחר יקיריהם. נסיר חאן מהעיר פשוואר סיפר כי אחיו התקשר אליו אמש מהעיר קווטה והודיע שהוא עושה את דרכו הביתה באותו אוטובוס. משלא הגיע, המשפחה החלה לחשוש לגרוע מכל, וחאן מנסה נואשות להשיג מידע מהרשויות.
זירת התאונה הציבה אתגר עצום בפני כוחות ההצלה, שנעזרו בכוחות צבא מקומיים כדי לרדת במדרון התלול אל התהום, שעומקה מגיע ל-25 מטרים. נור זמאן, בכיר בשירותי ההצלה, סיפר כי רק כעבור שעות ארוכות הצליחו המחלצים להעלות את הפצועים על אלונקות ולפנות את גופות ההרוגים באמצעות עגלות מאולתרות במעלה ההר הקשוח. באוטובוס שהו 48 נוסעים בסך הכל בעת ההתרסקות. רוב ההרוגים זוהו באמצעות מסמכים, אך שלוש גופות נותרו אלמוניות.
נשיא פקיסטן, אסיף עלי זרדארי, הביע את צערו העמוק על האסון ושלח תנחומים למשפחות הקורבנות. תאונות דרכים קטלניות הן תופעה נפוצה בפקיסטן, לרוב בשל תשתיות רעועות, אכיפה לקויה של חוקי התנועה ותרבות נהיגה מסוכנת, במיוחד באזורים הרריים. רק בחודש מאי האחרון נהרגו 17 בני אדם לאחר שמיניבוס התנגש באוטובוס שחנה בשולי כביש מהיר בצפון-מערב המדינה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו