"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
"רצח פסיכופטי לשם הנאה”: עובדי סיעוד חשודים ברצח שיטתי של מטופלים
המשטרה בברזיל בודקת טלפונים ומחשבים בחשד שעובד סיעוד בן 24, בסיוע שתי עובדות נוספות רצח חולים במכוון ביחידת טיפול נמרץ באמצעות חומרים קטלניים שהוזרקו להם • ייתכן שיש קורבנות נוספים בבתי חולים קודמים בהם עבדו
מזרק. צילום: GettyImages

"רצח פסיכופטי לשם הנאה”: עובדי סיעוד חשודים ברצח שיטתי של מטופלים

המשטרה בברזיל בודקת טלפונים ומחשבים בחשד שעובד סיעוד בן 24, בסיוע שתי עובדות נוספות רצח חולים במכוון ביחידת טיפול נמרץ באמצעות חומרים קטלניים שהוזרקו להם • ייתכן שיש קורבנות נוספים בבתי חולים קודמים בהם עבדו

,עודכן
0השמעה
[object Object]

המשטרה הפדרלית בברזיל פתחה בבדיקה מקיפה של טלפונים סלולריים ומחשבים ניידים שנתפסו אצל שלושה טכנאי סיעוד (עובדי סיעוד ללא תואר, העובדים תחת השגחת אחים ואחיות), החשודים במעורבות בהמתת שלושה חולים לפחות בבית החולים אנשייטה (Anchieta) בפרבר של הבירה ברזיליה. כך דווח בעיתון Correio Braziliense.

ברזיל: אוטובוס תיירים עולה בלהבות - ודוהר בכביש// מתוך X

החשודים הם מרסלה קמילי אלבס דה סילבה, אמנדה רודריגס דה סוזה, ומרקוס ויניסיוס סילבה דה אראוז’ו, בן 24, המוגדר על ידי החוקרים כחשוד המרכזי.

לפי המשטרה, השלושה מקושרים בשלב זה לפחות לשלושה מקרי רצח בנסיבות מחמירות. במקביל נבדקת האפשרות כי עד 17 מקרי מוות נוספים שאירעו באותה יחידה, הכוללת כ־100 מיטות, קשורים לאותו דפוס פעולה.

"שום רופא לא היה רושם דבר כזה"

לדברי מפקד היחידה לחקירת מקרי רצח והגנה על נפגעים במחוז הפדרלי, הניצב מאוריסיו איאקוצ’ילי, קו החקירה המרכזי מצביע על כך שהחשוד הראשי פעל מתוך מניע פסיכולוגי קיצוני. "בשלב זה, זהו ההסבר החזק ביותר. הכול מצביע על כך שמדובר בפסיכופת שביצע את המעשים לשם הנאה", אמר איאקוצ’ילי, בציטוט שפורסם באתר Jornal de Brasília.

לפי ממצאי החקירה שהוצגו על ידי המשטרה, אראוז’ו זייף גיליונות מרשם רפואי, הכין תרופות במינונים שאינם תואמים כל פרוטוקול רפואי, ובמקרים מסוימים אף שינה את הגדרות ציוד הניטור. נוסף על כך, מצלמות האבטחה בבית החולים תיעדו אותו מכין ומזריק חומרים מסוכנים. "שום רופא לא היה רושם דבר כזה. אם מיישמים את זה כפי שנראה בצילומים - זה הורג", אמר איאקוצ’ילי.

רופאים (אילוסטרציה),צילום: GettyImages

על פי המשטרה, שתי העובדות הנוספות היו נוכחות במהלך חלק מהאירועים. באחד המקרים אחת מהן נשארה בחדר וצפתה בהזרקה מבלי להתערב; במקרה אחר, לפי צילומי האבטחה, השנייה, שעבדה במחלקה אחרת, עמדה מחוץ לחדר ושמרה על הדלת בזמן מתן התרופה. החוקרים בודקים גם האם אראוז’ו ניצל את חוסר ניסיונה של אחת מהן, שהייתה בת 22 וטרם סיימה את תקופת הכשרה שלה, והאם השפיע על חברתו הוותיקה.

שלושת הקורבנות שזהותם אושרה עד כה הם מרקוס ריימונדו פרננדס מוריירה (33), ז’ואאו קלמנטה פריירה (63) ומירנילדה פריירה דה סילבה (75). לפי המשטרה, שלושתם לקו בדום לב זמן קצר לאחר שקיבלו עירוי של חומרים במינונים חריגים.

בחקירתו הראשונית טען אראוז’ו כי פעל “בלהט הרגע” בשל לחץ בעבודה, אך בהמשך שינה גרסה וטען כי חש רחמים כלפי החולים. "“הגרסאות שמסר החשוד המרכזי אינן עומדות מול הראיות שכבר נאספו", אמר איאקוצ’ילי. לדבריו, "המורה הגמלאית בת 75 הייתה בהכרה מלאה ואושפזה בגלל עצירות במעיים. היא לא הייתה אדם הסובל סבל קיצוני". שתי החשודות האחרות טרם מסרו עדות רשמית מאז מעצרן.

על פי הדין הברזילאי, שלושת העובדים צפויים להיות מואשמים ברצח בנסיבות מחמירות, עם שני סעיפי החמרה שכבר צוינו על ידי המשטרה: שימוש באמצעי ערמומי - תרופות - וחוסר יכולת של הקורבנות להתגונן, בהיותם מרותקים למיטותיהם. כל אישום כזה נושא עונש של 12 עד 30 שנות מאסר, כפי שהסביר פרופ’ טדני מוריירה, מומחה לדין פלילי, בציטוט שפורסם בתקשורת הברזילאית.

במשטרה הודיעו כי לאחר סיום החקירה הנוכחית ייפתח תיק נפרד לבדיקת עבודתם של החשודים בבתי חולים נוספים. “ננתח את התיקים הרפואיים של כל המטופלים שמתו במשמרות שלהם, גם כאן וגם במוסדות אחרים”, אמר איאקוצ’ילי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו