הרשויות בהודו ניסו להרוג שתי ציפורים במכה ולהציב תחרות ליום האהבה, הוולנטיינז, שנתפס על ידי רבים בתת היבשת כהשפעה מערבית זרה, ולהגביר את המודעות לאלמנט חשוב במסורת ההינדית, הכבוד לפרות.
כפי שיודע כל ישראלי שטייל בהודו, פרות על פי המסורת ההינדית נחשבות כמייצגות של הקדושה ושל הגשמיות יחד וזוכות לכבוד והערצה מצד האוכלוסייה ההינדית במדינה. רבים בחוגים שמרניים סבורים כי הדור הצעיר במדינה לא מגלה עניין מספיק במסורת ובתרבות ההינדית ונוקט עמדה ביקרתית כלפי השפעות מערביות זרות כמו הוולנטיינז, שמצוין בעיקר על ידי צעירים בהודו בשלל מחוות רומנטיות.
בשבוע שעבר פרסם "הוועד למען רווחת החי בהודו", גוף חצי ממשלתי במדינה, הודעה לפיה ה-14 בפברואר יצוין במדינה כ"יום חבק פרה", בו נקראים תושבי המדינה לגלות חיבה כלפי בעלי החיים המגודלים, בעיקר כלי אוכלוסיית הפרות המשוטטות ברחובות המדינה.
Watch | The Animal Welfare Board of India has issued a notice appealing to people to celebrate "Cow Hug Day" on February 14. Here is what happened when NDTV reporter tried to hug a cow pic.twitter.com/D54vnlLhk7
— NDTV (@ndtv) February 9, 2023
בהודעת הוועדה נכתב כי "הפרה נותנת לנו הכל, בעלת טבע מזין ומספקת עושר רב למין האנושי. היא עמוד השדרה של התרבות ההודית והכלכלה הכפרית שלה". "התרבות הודית נשחקה על ידי השפעה מערבית ויום 'חבק פרה' הוא דרך לקדם את המסורות ההינדיות המקודשות". עוד נכתב בהודעה כי "הזוהר של התרבות המערבית גרם לתרבות הפיזית שלנו ולמסורת להישכח כמעט לגמרי".
אך נראה כי מארגני הרעיון שכחו השפעה מערבית נוספת שפשתה בהודו בעשורים האחרונים, הרשתות החברתיות. ההחלטה להחליף את יום האהבה ביום בו נקרא הציבור לחבק פרות נתן דרור לבדחני הרשת לשפע בדיחות, ממים וקריקטורות שלא הוסיפו כבוד למסורת ההינדית העתיקה.
אך הלעג הגיע גם מכלי תקשורת מסורתיים יותר. קריין של רשת החדשות אן.די.טי.וי בשפה האנגלית תועד כשהוא מנסה לחבק כמה פרות בשידור חי ונהדף על ידי היצורים השלווים והזהירים. "הסכמה זה מאוד חשוב", אמר הקריין בטון מבודח.
קיתונות הלעג ברשת גרמו לארגון להודיע כי המיזם החמוד מבוטל אך הציבור עדיין נקרא להעניק את אהבתו לבעל החיים המקודש.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו