"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

המבצע הטורקי בסוריה: יותר מ-100 הרוגים ולפחות מאה אלף פליטים

צבא טורקיה ממשיך בפלישה לצפון מזרח המדינה המשוסעת • מזכיר הליגה הערבית: "המבצע הוא מתקפה על ריבונותה של סוריה" • חשש: ארדואן מתכוון לבצע טיהור אתני • גרמניה וצרפת אסרו על ייצוא נשק לטורקיה • שר החוץ הסעודי הזהיר: המבצע מאיים למוטט את המערכה נגד דאעש

,עודכן
לוחם מורדים סורי אוחז בדגל האופוזיציה הסורית באיזור הלחימה // צילום: רויטרס

כלי התקשורת הערבים מדווחים על יותר מ 100 הרוגים,מרביתם כורדים, מאז החלה הלחימה בין כוחות הצבא הטורקי והכוחות הכורדים בצפון מזרח סוריה. לפי הדיווחים עשרות אלפי אזרחים סורים נמלטו מבתיהם בכפרים הסמוכים לגבול עם טורקיה. על פי ההערכות מספר הפליטים נע בין 100 ל-250 אלף.

מזכיר הליגה הערבית אחמד אבו אל-ריט אמר היום (שבת) כי "המבצע הצבאי של טורקיה בצפון־מזרח סוריה הוא פלישה לשטחה של מדינה ערבית ומתקפה על ריבונותה". את הדברים אמר בכינוס שרי החוץ של הליגה בקהיר.

אבו אל-ריט הוסיף כי "טורקיה מבקשת לנגוס בשטחה של סוריה ולהביא לשינוי דמוגרפי בצפונה. יש חשש מטיהור אתני של הכורדים. אנו קוראים לטורקיה להסיג את כוחותיה מסוריה ולהפסיק את התוקפנותוהפלישה לאלתר".

מזכיר הליגה הערבית, אחמד אבו-ריט // צילום: רויטרס

שר החוץ המצרי סאמח שוקרי התייחס גם הוא למבצע ואמר כי "טורקיה נושאת באחריות לחזרת ארגוני הטרור לאזור ולכל סורי יש זכות להתנגד לתוקפנות הטורקית. ההיסטוריה תבוא חשבון עם כל מי שמסייע להבביצוע פשעי מלחמהבסוריה".

שר החוץ הסעודי עאדל ג'ובייר ציין שהתוקפנות הטורקית "מאיימת למוטט את מאמצי המלחמה בדאע"ש ומשליכה לרעה על ביטחון האזור". גם שר החוץ הירדני איימן ספדי ושר החוץ של איחוד האמירויות אנוור גרגש קראו לעצור את המתקפה הטורקיתבצפון-מזרח סוריה. שר החוץ הלבנוני קרא להחזיר את סוריה לליגה הערבית, בתגובה על התוקפנות הטורקית.

בתוך כך, הודיעה הערב דוברתמשרד החוץ הגרמניכי "גרמניה אסרה על ייצוא נשק לטורקיה בגלל תקיפתה נגד המיליציה הכורדית בסוריה".

"על רקע המתקפה הצבאית הטורקית, הממשלה הפדרלית לא תנפיק אישורים חדשים לכל הציוד הצבאי שיכול לשמש טורקיה בסוריה", אמר שר החוץ הייקו מאס, לדברי הדוברת. כמה שעות לאחר ההודעה הגרמנית הודיעה גם צרפת כי היא אוסרת על מכירת נשק לטורקיה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר