"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
מהומות בירדן לאחר ש-12 שנות מאסר נגזרו על פוליטיקאי שאיים על המלך
אוסמה אל-עג'רמה, חבר פרלמנט שהודח, השמיע הצהרות בוטות נגד בית המלוכה הירדני וסמלי השלטון • בעקבות ההרשעה, בני שבט אל-עג'רמה החלו להתפרע מדרום לבירה עמאן והשליכו אבנים על שלטי חוצות עם תמונת המלך עבדאללה
המלך עבדאללה | צילום: צילום: אי.אף.פי

מהומות בירדן לאחר ש-12 שנות מאסר נגזרו על פוליטיקאי שאיים על המלך

אוסמה אל-עג'רמה, חבר פרלמנט שהודח, השמיע הצהרות בוטות נגד בית המלוכה הירדני וסמלי השלטון • בעקבות ההרשעה, בני שבט אל-עג'רמה החלו להתפרע מדרום לבירה עמאן והשליכו אבנים על שלטי חוצות עם תמונת המלך עבדאללה

שחר קליימן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

זעם בירדן אחרי שבית המשפט במדינה הטיל היום (רביעי) עונש של 12 שנות מאסר על חבר הפרלמנט המודח, אוסמה אל-עג'רמה, באשמת איום על חייו של המלך עבדאללה.

ראשית הפרשה בחודש מאי 2021. אל-עג'רמה הואשם כי הטיח עלבונות בעמיתיו בפרלמנט וסירב בהמשך להתנצל. בעקבות כך, ועדה פרלמנטית הצביעה בעד הקפאת חברותו בפרלמנט למשך שנה.

המריבה הקולנית פרצה ב-24 במאי בין אל-עג'רמה ליו"ר הפרלמנט הירדני לשעבר, עבד אל-מנעם, בעקבות הפסקת חשמל שנמשכה שלושה ימים שלמים במחוזות שונים בממלכה. אל-עג'רמה התעקש אז כי הפסקת החשמל היא מכוונת ונועדה למנוע הפגנת תמיכה בפלשתינים של שבטים ירדנים בעמאן לאחר מבצע "שומר החומות" שהסתיים כמה ימים קודם לכן.

אלא שהסיפור לא הסתיים כאן. הפוליטיקאי הסורר נעצר בהמשך על ידי הרשויות בירדן למשפט לאחר שהתנגד להחלטה להדיח אותו וארגן הפגנות שבהן השמיע הצהרות בוטות נגד בית המלוכה הירדני, המלך עבדאללה וסמלי השלטון.

על פי בית הדין, אל-עג'רמה אף איים באופן מפורש על חייו של עבדאללה והוביל עימותים עם מנגנוני הביטחון בממלכה. בחלק מהכינוסים אל-עג'רמה אף נאם לצד ראשי שבטים כשהוא מניף חרב ארוכה.

בעקבות ההרשעה היום, דווח כי בני השבט אל-עג'רמה שאזור נאעור שמדרום לבירה עמאן נחשב למעוז שלהם, החלו להתפרע ברחובות ולהשליך אבנים על שלט חוצות עם תמונת המלך עבדאללה. תומכיו של הפוליטיקאי אף העלו באש מכוניות וצמיגים בכבישים.

מלבד אל-עג'רמה, בית המשפט הטיל עונשי מאסר של שבע שנים ושמונה שנים על נאשמים אחרים בפרשה. בית הדין הרשיע את אל-עג'רמה בביצוע מעשים שעשויים לסכן במלחמת אזרחים את שלום החברה וביטחונה. נוסף לכך, הוא הואשם בהכנת חומרים דליקים בכוונה להשתמש בהם באופן בלתי חוקי, וכן בשימוש בסמים.

על פי כתב האישום, הפוליטיקאי חבר ליתר הנאשמים לפעולה משותפת כדי להסית את הרחוב הירדני נגד השלטון, מוסדותיו ומנגנוני הביטחון וקרא לאי ציות לחוק. כמו כן, צוין כי הפוליטיקאי הכין בקבוקי תבערה לצורך ביצוע פעולות טרור באזור נאעור ולפוצץ כלי רכב השייך למנגנוני הביטחון.

הפרשה הסעירה את הרחוב הירדני בחודשים האחרונים בעוד שבית המשפט עורך את ישיבותיו תוך התאספות של עשרות מבני השבט של אל-עג'רמה ותומכיו מחוץ לכותלי בית המשפט. כעת, לאחר חודשים של מעצר, הפוליטיקאי הסורר יישלח ליותר מעשור בבית הסוהר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...