תיעוד: פיצוץ עצום בתחנת כוח בדרום איראן

תחנת כוח עלתה באש סמוך לאחד הנמלים הגדולים במדינה • בנדר עבאס הייתה בעבר, לטענת הרשויות באיראן, יעד למתקפת סייבר נרחבת

השריפה בבאנדר עבאס באיראן

פיצוץ עז ושריפה התרחשו בתחנת כוח בעיר הנמל בנדר עבאס שבדרום איראן, כך דיווחו היום (שבת) כלי תקשורת ברפובליקה האסלאמית. עוד דווח כי לא היו נפגעים בשריפה אך עשן שחור אופף חלקים נרחבים בעיר.

על פי הדיווחים, תחנת משנה של תחנת הכוח הגדולה של העיר עלתה באש, ואספקת החשמל נותקה ליותר מרבע מהעיר. דובר תאגיד החשמל המקומי טען כי השריפה נגרמה מדליקת קוצים בסמוך למתקן, וכי להערכתו לא מדובר באירוע מכוון.

איראן סובלת מצד אחד מתשתיות מתבלות הסובלות מתקלות רבות, ומצד שני - מגל מעשי חבלה מצד קבוצות המתנגדות למשטר בטהרן. דרום איראן הייתה בשנים האחרונות מוקד לפעילות חבלנית של קבוצות מורדים מאחוואז ובלוצ'יסטן.

בנדר עבאס הייתה בעבר יעד לתקיפת סייבר נרחבת ששיתקה את הנמל ומתקנים אחרים בעיר הדרומית. על פ דיווחים זרים, התקיפה - ששיתקה את הנמל ליותר משלושה ימים - הייתה תגובה ישראלית למתקפה איראנית על תשתיות מים בישראל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר