דחלאן נגד נתניהו: "קמפיין הסתה וטענות מגוחכות"

מפלגתו של בכיר הרש"פ לשעבר הגיבה לטענות רה"מ כי הוא עומד מאחורי הפרסום בדבר "ההתרעה האמירותית" • במפלגה של דחלאן תקפו: "זה ניסיון גלוי לגרור את שמו לסכסוך בחירות ישראלי, ולהימלט מהשאלות הרציניות שאיתן מתמודד נתניהו בתוך ישראל, בנוגע לאחריות הפוליטית שלו לכישלונות 7 באוקטובר"

מוחמד דחלאן | צילום: איי.פי

"זרם הרפורמה הדמוקרטי בפת"ח", מפלגתו של בכיר הרש"פ לשעבר מוחמד דחלאן, הגיבה הלילה (בין רביעי לחמישי) על דברי רה"מ נתניהו, שלפיהם הוא עומד מאחורי הפרסום בדבר התרעה אמירותית.

ביום שלישי פרסמו העיתונאים שלומי אלדר ורותי יובל ממצאי תחקיר בעיתון "הארץ", שלפיהם נשיא איחוד האמירויות מוחמד בן זאיד הזהיר בשיחה עם נתניהו לפני טבח 7 באוקטובר, כי מנהיג חמאס בעזה יחיא סינוואר מתכנן "רעידת אדמה". נתניהו הכחיש בתוקף שהתקיימה שיחה כזו. באיחוד האמירויות הודיעו כי אינם מתייחסים לדיווחים בתקשורת על שיחות בין מנהיגים.

במפלגה של דחלאן תקפו בתגובה: "ראש הממשלה הישראלי בנימין נתניהו ומפלגת הליכוד מובילים קמפיין הסתה נגד המנהיג מוחמד דחלאן, בניסיון גלוי לגרור את שמו לסכסוך בחירות ישראלי, ולהימלט מהשאלות הרציניות, שאיתן מתמודד נתניהו בתוך ישראל, בנוגע לאחריות הפוליטית שלו לכישלונות 7 באוקטובר".

פגיעה באיחוד האמירויות%2F%2Fללא קרדיט

עוד הדגישו במפלגה כי "הטענות של הליכוד נגד דחלאן והדיבור על התערבותו בבחירות בישראל, אינן אלא טענות מגוחכות ומוליכות שולל, שחושפות את היקף הבלבול שפקד את נתניהו והמחנה שלו. אותו מחנה מבודד מבחינה בינלאומית".

בהודעה נכתב כי "האח מוחמד דחלאן מעולם לא היה צד בסכסוכים הפנימיים בישראל, והוא אינו מתעניין מי ישלוט בישראל. הוא מתעניין במה הממשלות עושות כלפי העם הפלסטיני. בכל הנוגע לעם הפלסטיני, אין הבדל בין ממשלות ישראל, שכולן היו מעורבות בשפיכת דם פלסטיני והמשיכו בכיבוש, בהתנחלויות ובהתכחשות לזכויות הלגיטימיות של עמנו. הטענה שדחלאן פועל להפלת ממשלה לטובת ממשלה אחרת אינה עולה בקנה אחד עם עמדתנו הלאומית, ולא עם עובדות הניסיון הפלסטיני עם כל ממשלות ישראל".

דחלאן נגד נתניהו: "קמפיין הסתה וטענות מגוחכות". ראש הממשלה בנימין נתניהו | צילום: חיים צח/ לע"מ

בסוף ההודעה, מפלגתו של דחלאן הצהירה כי "עתידה של רצועת עזה לא יוכרע על ידי נתניהו או הליכוד, ולא יהיה סחורה בשוק הבחירות הישראלי. עזה היא חלק בלתי נפרד מהמולדת הפלסטינית, ועתידה ייקבע על ידי העם הפלסטיני והכוחות הלאומיים", לשון הדברים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...