חמאס נגד מועצת השלום: "מפרסמים שטויות הרסניות"

העימות פרץ לאחר שהמועצה שיתפה מאמר של גולה עזתי שלפיו הארגון נכנע לדרישות למסור את נשקו ושכל ההרס ברצועה היה לשווא • במועצה קראו לדה-רדיקליזציה במערכת החינוך • בתגובה תקף בכיר חמאס באסם נעים את התנהלות המועצה וטען כי מדובר במוסד שאמור להיות ניטרלי

רה"מ בנימין נתניהו ומנכ"ל מועצת השלום על רקע רצועת עזה | צילום: רויטרס EPA

מתיחות חריפה נרשמת היום (ראשון) בין הנהגת חמאס למועצת השלום של עזה. העימות החל בעקבות פרסום של המועצה ברשת X שבו צוטט מאמר ביקורתי נגד ארגון הטרור, שקרא לשינוי יסודי בשלטון ברצועה ולוויתור על המאבק המזוין נגד ישראל.

הקריאה להתפרקות מנשק

הסערה החלה לאחר שמועצת השלום שיתפה ציטוטים מתוך מאמרו של החוקר והגולה העזתי אחמד פואד אל-ח'טיב, שפורסם ב"ניו יורק טיימס". בפוסט נכתב כי חמאס הסכים למעשה לדרישות המועצה למסור את הנשק הכבד ולהעביר את השליטה לוועדה פלסטינית טכנוקרטית. מחבר המאמר ציין כי לאור זאת ההרס ברצועה היה לשווא, והאשים חלקים בקהילה הפרו-פלסטינית ובשמאל המערבי באימוץ נרטיב שחמאס עצמו פסל כעת.

אנשי המועצה הוסיפו מסר משלהם לציטוט והבהירו כי עזה צריכה להפוך בעשור הקרוב למודל של שלטון עצמי יעיל. הם הדגישו את הצורך לשכנע את ישראל ובעלות בריתה ששאיפות הפלסטינים מתמקדות בחופש ושגשוג ולא בהשמדת ישראל. לשם כך, נכתב בהודעה, נדרשת דה-רדיקליזציה עמוקה בבתי הספר, במסגדים, בתקשורת ובמרחב הציבורי.

מתקפת הנגד של חמאס

הדברים עוררו זעם מיידי בהנהגת חמאס. בכיר הארגון בחו"ל באסם נעים תקף את המועצה, שהוקמה מתוקף החלטת מועצת הביטחון, והאשים אותה בהתנהלות של פעילי רשת. נעים טען כי אל-ח'טיב הוא כותב בעל נטיות ציוניות שאינו כותב באובייקטיביות. הוא ביקר את המועצה על פרסום דברים שסותרים לדבריו את עמדת המתווכים ואת ההבנות שהושגו בפגישות באל-עלמין שבמצרים בהשתתפות גורמים בינלאומיים בהם ג'ארד קושנר, ניקולאי מלאדנוב וטוני בלייר.

"אל-ח'טיב הוא כותב בעל נטיות ציוניות שאינו כותב באובייקטיביות". באסם נעים | צילום: רויטרס

בכיר חמאס חתם את תגובתו בקביעה כי ארגונו הוא תנועה לאומית נבחרת המייצגת חלקים גדולים בעם הפלסטיני. הוא הבהיר כי עתידה של עזה ייקבע רק על ידי תושביה ודרש ממועצת השלום לשמור על ניטרליות. דרישה זו מגיעה על רקע הניסיונות המתמשכים והמחלוקות סביב עיצוב מחדש של השלטון האזרחי והביטחוני ברצועה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...