דובר משרד החוץ הקטארי, מאג'ד אל-אנסארי, אמר היום (שלישי): "בתקופה האחרונה המאמצים שלנו נמשכו מול ארה"ב ואיראן כדי לחדש את המשא ומתן".
"הדגשנו מהיום הראשון שכל הסלמה באזור תהיה בעלת השלכות עולמיות. המצב במצר הורמוז צריך לחזור למה שהיה לפני המשבר, ואנו מדגישים את נחיצות חופש השיט בו", הצהיר הדובר הקטארי.
הוא הוסיף: "אנו דוחים את הניסיון של איראן לגרור את מדינות האזור בכל פעם שהיא מותקפת על ידי צד שלישי. קיים תיאום מלא בין מדינות המפרץ לטיפול בתרחישים שונים של הסלמה".
בהתייחסות לירושלים, אל-אנסארי אמר: "אם ישראל רוצה להפוך לחלק מהאזור באמת, היא צריכה למלא אחר ההתחייבויות שלה".
בכל הנוגע לסנקציות על איראן, דובר משרד החוץ הקטארי אמר במסיבת העיתונאים: "עדיין לא קיבלנו החלטה על תמיכה בסנקציות על איראן".
בכל הנוגע לתקיפות בעזה, אל-אנסארי ציין: "הפעולות של ישראל סותרות את רצונה להיות חלק מהאזור. העמדה שלנו ברורה - יש להפעיל לחץ על ישראל לקבל את תוכנית טראמפ בעזה".
אל-אנסארי סיכם ואמר: "בסגירתה את מצר הורמוז, איראן הפרה את החוקים הבינלאומיים וצריך להחזיר את המצב שם לקדמותו. אנו ממשיכים במאמצים כדי להבטיח את חזרתה של איראן למשא ומתן, אך עד כה אין התפתחות חדשה. מה שחשוב לקטאר הוא פתיחת מצר הורמוז והבטחת שרשרת האספקה דרך פתרונות דיפלומטיים".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
![[object Object]](/wp-content/uploads/2021/01/27/08/מורידים.-נכנסים.-מתאהבים.-דף-כתבה-מובייל.png)