"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הסכם במשבר: איראן עוצרת ספינות בהורמוז ומסרבת כניסת פקחים

טהרן הגיבה בשלילה מוחלטת להצהרה של יו"ר סבא"א גרוסי ואמרה כי לא תאפשר כניסת פקחים למדינה • משמרות המהפכה הודיעו כי שלושה כלי שיט נאלצו להסתובב לאחר שאיראן סירבה לאפשר להם לעבור במצרי הורמוז • אזעקה נשמעה באיחוד האמירויות

,עודכן
0השמעה
פסל של אנשי משמרות המהפכה משקיף על מצר הורמוז. צילום: רויטרס

איראן ממשיכה בקו הנחוש מול וושינגטון כשהיא מונעת שיט במצרי הורמוז ומתמידה בסירובה לאפשר לפקחי הגרעין להיכנס למתקנים שהופצצו בשטחה. באיחדו האמירויות נשמעה אזעקה ואזרחים קיבלו הודעה על סכנה אפשרית למתקפת טילים. הודעת הרגעה התקבלה מאז ולא ידוע על פגיעות בשטחי המדינה.

רוביו: איראן עדיין מונהגת על ידי אנשי דת רדיקלים//פוקס

משמרות המהפכה הודיעו לסוכנות הידיעות תסנים כי שלושה כלי שיט "ניסו לקיים מעבר לא מאושר במצרי הורמוז" וכלי שיט של משמרות המהפכה מנעו זאת מהן. עוד נמסר כי הספינות הסתובבו ושבו על עקבותיהן.

באיראן הגיבו היום לדבריו של רפאלו גרוסי, יו"ר הסוכנות לאנרגיה אטומית, שהצהיר כי על פי ההסכם עם איראן, פקחו יורשו להיכנס לכל מתקני הגרעין במדינה. איראן לא תאפשר לפקחי הגרעין של האו"ם להיכנס לאתרים מרכזיים כמו פורדו, נתנז ואיספהאן לפני שיושג הסכם גרעיני סופי, כך דיווחה סוכנות הידיעות פארס, המסונפת למשמרות המהפכה, ביום שישי, תוך ציטוט מקורות המעורים בתוכן מזכר ההבנות בין ארה"ב לאיראן.

אתר העשרת האורניום "פורדו",צילום: דובר צה"ל

על פי המקורות שצוטטו על ידי פארס, תפקידה של הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית מוגדר רק לתקופה שלאחר הסכם סופי. הדו"ח ציין כי סעיף 8 במזכר מפרט אפשרות אפשרית אחת לטיפול בחומר גרעיני כמדולל בתוך איראן תחת פיקוח סבא"א, אך רק לאחר שייפתרנו ארבע סוגיות: הסרת הסנקציות המלאה, פרטי השיקום הכלכלי של איראן, היקף ומסגרת נסיגת הכוחות האמריקאים מהאזור וסגירת תיק הגרעין.

פארס ציטט "מקורות יודעי דבר" שאמרו כי סעיף 9 קובע כי איראן לא תבצע כל שינוי בתוכנית הגרעין שלה לפני שיושג הסכם סופי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר