ההכנות לבמצע "עין הנץ" של ארה"ב נגד מטרות דאעש בסוריה. צילום: רויטרס

"לא מלחמה, אלא פעולת תגמול": ארה"ב פתחה במבצע "עין הנץ" נגד דאעש בסוריה

צבא ארה"ב החל בתקיפות אוויריות נגד מטרות של דאעש, בתגובה להריגתם של שני חיילים ומתרגם אזרחי בשבוע האחרון • שר ההגנה האמריקני, פיט הגסת', אישר כי נפתח מבצע "הוקאיי" • "זוהי לא תחילתה של מלחמה - זוהי נקמה. ארה"ב לעולם לא תהסס להגן על אנשיה", כתב • פיקוד מרכז של צבא ארה"ב: חיל האוויר הירדני מסייע במבצע, יותר מ-70 מטרות הותקפו

צבא ארה"ב החל הלילה (בין שישי לשבת) בתקיפות אוויריות נגד מטרות של דאעש בסוריה, בתגובה להריגתם של שני חיילים ומתרגם אזרחי בשבוע האחרון. שר ההגנה האמריקני, פיט הגסת', אישר כי נפתח מבצע "Operation Hawkeye" (מבצע עין הנץ), שבמסגרתו יותקפו מחבלי דאעש ואמצעי הלחימה של ארגון הטרור.

"זוהי לא תחילתה של מלחמה - זוהי נקמה. ארה"ב לעולם לא תהסס להגן על אנשיה", כתב.

לדבריו של הגסת', מדובר ב"מהלך תגמול ממוקד בעקבות התקיפה על הכוחות האמריקניים ולא במהלך שמסמן פתיחתה של מלחמה חדשה". הגסת' הדגיש כי "ארה"ב והנשיא טראמפ לעולם לא יהססו לפעול להגנת האזרחים והכוחות ברחבי העולם". בהצהרה חריפה שפרסם בעמוד ה-X שלו (לשעבר טוויטר), ציין כי "מי שיפגע בכוחות אמריקנים יהפוך ליעד לפעולה ממושכת של צבא ארה"ב".

התקיפות האמריקניות מתבצעות במספר מוקדים ברחבי סוריה, בהם אזורי א-ראקה, דיר א-זור וחומס. על פי דיווח ב"וול סטריט ג'ורנל", התקיפות בסוריה מבוצעות באמצעות מטוסי קרב F15, A10 ומסוקי אפאצ'י וסוללות HIMARS.

לפי ה"ניו יורק טיימס" התקיפות בוצעו באמצעים אוויריים נגד מספר ייעדים של דאעש במדינה. גורם אמריקני מסר בעילום שם כי הפעולה מכוונת נגד יכולות מבצעיות של ארגון הטרור ונועדה "לפגוע בכושר הפעולה של דאעש באזור".

נשיא ארה"ב ראמפ הגיב למבצע האמריקני בסוריה ברשת Truth Social שבבעלותו וכתב: "בעקבות הרצח האכזרי של פטריוטים אמריקנים אמיצים בידי דאעש בסוריה אני מודיע בזאת כי ארה"ב מבצעת פעולת תגמול חמורה ביותר, בדיוק כפי שהבטחתי, נגד הטרוריסטים הרצחניים האחראים לכך".

לדבריו, "אנו תוקפים בעוצמה רבה מעוזים של דאעש בסוריה - מקום שטבול בדם וסובל מבעיות רבות, אך כזה שיש לו עתיד מזהיר אם ניתן יהיה למגר את דאעש. ממשלת סוריה, בראשות אדם שפועל במרץ רב להשיב את הגדוּלה לסוריה, תומכת בכך באופן מלא".

בעקבות המתקפה של דאעש בשבת, בשבוע האחרון ביצע צבא ארה"ב עשר פעולות נגד דאעש בסוריה שהביאו למעצרם ומותם של 23 בני אדם. כך דווח ב-CNN. אותם פעולות הניבו גם מודיעין שנאסף באמצעים אלקטרוניים שתרם לטיוב ולקביעת המטרות בתקיפה הלילה.

לפי פיקוד המרכז של צבא ארה"ב, מטוסי קרב של חיל האוויר הירדני השתתפו גם כן במבצע, שהתחיל בשעה 23:00 לפי שעון ישראל. בין היתר הותקפו 70 מטרות באמצעות 100 פצצות מדויקות שהוטלו על ידי מטוסי קרב אמריקנים וכן מתקיפות באמצעות מסוקי קרב וארטילריה. 

"במסגרת המבצע נעשה שימוש ביותר מ-100 חימושים מדויקים, שיועדו לפגיעה בתשתיות מוכרות של דאעש ובאתרי אמצעי לחימה", נמסר. מפקד סנטקום, אדמירל בראד קופר, אמר כי "המבצע הזה חיוני למניעת יכולתו של דאעש לעורר השראה לפיגועי טרור ולמזימות נגד שטח ארה"ב. נמשיך לרדוף ללא הפסקה אחרי טרוריסטים שמבקשים לפגוע באמריקנים ובשותפינו ברחבי האזור".

ההכנות לבמצע "עין הנץ" של ארה"ב נגד מטרות דאעש בסוריה, צילום: רויטרס
ההכנות לבמצע "עין הנץ" של ארה"ב נגד מטרות דאעש בסוריה, צילום: רויטרס
ההכנות לבמצע "עין הנץ" של ארה"ב נגד מטרות דאעש בסוריה, צילום: רויטרס
ההכנות לבמצע "עין הנץ" של ארה"ב נגד מטרות דאעש בסוריה, צילום: רויטרס

כאמור, בשבוע שעבר נהרגו שני חיילים אמריקנים ואזרח ששימש כמתורגמן במארב של פעיל דאעש בסוריה. נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הבטיח שתהיה תגובה.

הבוקר התייחס דאעש לראשונה למתקפה בתדמור, וטען כי הונחתה "מכה" על ארה"ב וסוריה - אך נמנע מלקבל אחריות לפעולה. ההתייחסות החריגה מגיעה על רקע מאמצי הארגון להציג נוכחות ויכולת פעולה, גם מבלי להודות ישירות בביצוע הפיגוע.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...