ברצועת עזה התעוררו דיונים ארוכים בדבר שאלת מעמדו של אבו נעים בארגון, והאפשרות שיתברג בצמרת חמאס. בשיחות עלו פרטים חדשים לגבי מצבו של אבו נעים: למרות שמועות שלפיהן "ברח מעזה", פלשתינים המזוהים עם חמאס הדגישו כי הוא נותר עדיין ברצועה. לטענתם, הוא גם שרד לפחות ניסיון חיסול אחד והשמועות שהופצו בקיץ בדבר מותו אינן נכונות.
אנשי חמאס ברצועת עזה מוציאים להורג מתנגדים לארגון הטרור // צילום: רשתות ערביות
עזתים טענו כי הוא מעורב בקמפיין המעצרים וההוצאות להורג. חלק מהפלשתינים שהגיבו לכתבה ציינו שעדיף להם לעזוב את הרצועה אם "אבו עבדאללה" (הכינוי שלו), "יעלה לשלטון". היו מי שהביעו דווקא תקווה שהוא יהפוך ל"מנהיג פלשתיני" בעתיד. עזתים אחרים ראו בכתבה חלק מ"קונספירציה של היהודים", שנועדה לעורר מחלוקת וסכסוכים בצמרת חמאס.
בעולם הערבי ציטטו בהרחבה מהכתבה בכלי התקשורת הגדולים: "מקורב לסינוואר ומועמד לירושה שלו בעזה. מה אנחנו יודעים על תאופיק אבו נעים?", שאלו בכותרת העיתון הסעודי "א-שרק אל-אווסט". "ישראל היום: האם תאופיק אבו נעים יהיה מנהיג חמאס הבא בעזה?", ציטטו בכותרת הידיעה ברשת הקטארית "אל-ג'זירה". הכתבה צוטטה בהרחבה גם באתר החדשות האמירותי "ארם ניוז", בעיתון הלבנוני הוותיק "א-נהאר", ברשת "סקיי ניוז" בערבית, ובאתרי חדשות גדולים בירדן ובמצרים.
בכתבה עצמה התחקנו אחר דמותו של אבו נעים: מקורבו של סינוואר שישב איתו בכלא במשך שני עשורים. אחרי שנתיים של מלחמה וחיסול של רבים משותפיו, אבו נעים נמצא בנקודת פתיחה להפוך למנהיג החדש של ארגון הטרור בעזה. עם ניסיון בתפקידים בכירים בממשל חמאס וקשרים עם המודיעין המצרי, הוא עשוי, ככל הנראה, להשתלב בסדר היום של אחרי המלחמה. מי שהיה בעברו ראש מנגנוני ביטחון הפנים בעזה, שאחראים לנטרל כל פרצה מודיעינית, הוא אחד הבכירים האחרונים ששרדו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו