דובר משרד החוץ הקטארי מאג'ד אל-אנסארי אמר היום (שלישי) כי המתווכים "עדיין ממתינים לתגובת ישראל על הסכמת חמאס להצעה להפסקת אש. אין מסגרת זמן לתגובה, אך שמענו שישראל בוחנת את הדבר ואנחנו מקווים שתגיע תגובה מהירה וחיובית".
לטענת אל-אנסארי, התגובה של חמאס היתה "חיובית מאוד ומבטאת תמונה כמעט זהה למה שהוסכם עליו בעבר על ידי הצד הישראלי". במהלך מסיבת עיתונאים שקיים, אמר הדובר הקטארי כי "ההצעה להפסקת אש היא האופציה הכי טובה שעל השולחן, במיוחד במסגרת ההסלמה הצבאית המתמשכת והתוכניות שכולנו לומדים עליהן בכלי התקשורת. לכן ההצעה הזו תכלול מסלול להשגת הסכם מלא לסיום המלחמה. כמו כן, מטבע הדברים, ההצעה כוללת הפסקת אש זמנית למשך 60 יום".
"במהלך הפסקת האש הזו", הוא פירט, "יוחלפו מספר חטופים ישראלים ואסירים פלשתינים, והפריסה מחדש של ישראל תלווה בכניסה מסיבית של אספקה". דובר משרד החוץ הקטארי הוסיף כי "מה שכן אפשר להדגיש הוא שאנחנו נמצאים ברגע הומניטארי קריטי. אם לא נגיע להסכם עכשיו, אז אנחנו ניצבים בפני אסון הומניטארי שיגמד את האסונות הקודמים. לכן קטאר משתפת פעולה עם מצרים וכל הגורמים הבינלאומיים, כולל ארה"ב, כדי לנסות להגיע לכל צורה של הפסקת אש, ולהביא אספקה לרצועה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו